Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se rozděluje Majetek při manželství?

V prípade bezpodielového spoluvlastníctva majetku nadobudnutého výhradne počas doby trvania manželstva sa delí takto spoločne získaný majetok presne na polovicu. Je jedno, či niektorá z účastníckych strán nemala žiaden príjem. Stač, ak viedli spoločnú domácnosť v ktorej spoločne hospodárili. Tiež je dôležité, či mala takáto osoba trvalý pobyt evidovaný príslušnou ohlasovňou na spoločnej adrese.

Ak máti investovala do cudzej nehnuteľnosti v držbe blízkej osoby v I. rade zapísanej KÚ v LV ako majiteľ 1/1-ny z celku, zostáva na nej obhájiť bremeno legálne získaných (nadobudnutých) hnuteľných vecí počas trvania manželstva na základe listinných dôkazov, paragónov, prípadne nestranných svedeckých výpovedí minimálne dvoch svedkov-cudzích osôb, ktoré nie sú v žiadnom príbuzenskom vzťahu medzi sporovými stranami.

Taktiež je jedno, ak tvoja máti nemala žiaden príjem, pričom nakúpený hnuteľný (alebo nehnuteľný) majetok financoval výhradne manžel z jeho príjmov ktorý osobne kupovala máti počas obdobia spoločného manželstva. Všetko nadobudnuté "harampádí" v trvaní manželstva sa delí presne na polovicu aj keby niektorá z drahých polovičiek celé sladké manželstvo prevegetovala na pohovke obložená vycecanými fľašami burbonov.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny