Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pronajímatel má ve smlouvě, že si tam nesmím dát trvalé bydliště

Pronajímateli nic nebrání, aby kromě nájemní smlouvy uzavřel se zájemcem občanskoprávní smlouvu, ve které se dotyčný zaváže, že si nikdy nezřídí trvalé bydliště na adrese té a té.
Danou smlouvou není pronajímána žádná nemovitost a tím pádem to není smlouva nájemní a jako taková není v rozporu se zákonem. Až po uzavření této smlouvy uzavře s dotyčným smlouvu nájemní.

Každý kdo si myslí, že si může díky nesmyslnému zákonu vytřít p*del s obsahem smlouvy, kterou právě sám ze svobodné vůle podepsal, je třeba ukázat, že takto vyjebávat je možné oboustranně, když teda dotyčný bude tak moc trvat na dodržení zákona.

Kromě toho je nerozumné pronajmout byt někomu, kdo na placení nájmu bude potřebovat dávky od státu... Osobně bych od zájemce o pronájem vyžadoval například potvrzení o výši příjmu.

Také je možné pronajímat vždy na dobu určitou například jen na 1 měsíc. A prodlužovat podle toho, jak se dotyčný nájemce chová.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny