Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zdravotní pojištění a příspěvek na péči

To ano, ale to jsou podle mě jiné kódy, s těmi kódy státních pojištěnců nesouvisí.

Kupříkladu ten kód A je „nástup do zaměstnání občana EU pojištěného v ČR, který má již přiděleno číslo pojištěnce“, kdežto u kategorií státních pojištěnců jde (spolu s béčkem) o „Nezaopatřené děti“.

Nebo C je v tom HOZ „první přihlášení zaměstnance, cizince ze zemí mimo EU, který nemá trvalý pobyt na území ČR“, kdežto dle kategorií státních pojištěnců jsou to „Poživatelé důchodů“.

Nebo G je v tom HOZ „nástup nezaopatřeného dítěte, tj. studenta střední (i učně) nebo vysoké školy do zaměstnání (na brigádu, do pracovního poměru atd.) v průběhu studia“, kdežto u kategorií státních pojištěnců to jsou „Uchazeči o zaměstnání“.

Nebo kód N je dle HOZ „výplata dávek nemocenského pojištění po ukončení zaměstnání“, kdežto dle kategorií státních pojištěnců je to „Osoby, které jsou invalidní ve třetím stupni nebo které dosáhly věku potřebného pro nárok na starobní důchod, avšak nesplňují další podmínky pro přiznání invalidního důchodu pro invaliditu třetího stupně nebo starobního důchodu“.

Nebo I je dle HOZ „nástup uchazeče o zaměstnání do zaměstnání, které zakládá účast na nemocenském pojištění“, kdežto u kategorií státních pojištěnců je „Osoby, které jsou závislé na péči jiné osoby ve stupni II (středně těžká závislost) nebo stupni III (těžká závislost) anebo stupni IV (úplná závislost)“ nebo „Osoby pečující o osoby závislé na péči jiné osoby ve stupni II, III anebo stupni IV“ nebo „Osoby pečující o osoby mladší 10 let, které jsou závislé na péči jiné osoby ve stupni I“.

Jak píšu, moc tomu sice nerozumím, ale to Hromadné oznámení zaměstnavatele bude něco jiného, než o čem jsme se bavili.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny