Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Proplácení mzdy o víkendu

Zdravím a děkuji za obsáhlou reakci. Všechno, co píšete mi dává smysl s několik výjimkami.

Samozřejmě, že jsem nemusel na dohodu a hodinovou taxu přistoupit; nicméně víme jak to chodí a se smlouvou na dobu určitou si rozhodně nebudu klást podmínky, pokud chci na daném místě zůstat. Informuji se na tuto věc jen kvůli tomu, že mi ona odměna za odvedenou práci, tak jak je nastavená, přijde velmi nízká.

"Práce vychovatele by měla být zařazena minimálně do 8. platové třídy. Z hlediska skupin prací, pro určení minimální zaručené mzdy by šlo o 5. třídu. Obojímu by odpovídala hodinová odměna ± 100 Kč."

Toto mě zaujalo. Dáte mi prosím zdroj této informace? Protože, je-li to tak, pak by měla být ona hodinová odměna alespoň o těch 30Kč vyšší. A ještě doplňující dotaz, pokud je řeč o dohodě o provedení práce jako vychovatel, asi nebude relevantní, že práce byla odvedena o víkendu, příp. nad rámec 8-mi hodinnové prac. doby v rámci pracovní smlouvy, že?

Přijde mi to totiž celé zvláštní: Řekněme, že jsme na výletě ve všední den a pracujeme od 8 do 22 hodin. Po uplynutí 8-mi hodinové prac. doby (jako pedagog!) se "přepneme" do role vychovatele a zbytek dne máme ohodnocen 70Kč/hod. Když to beru takto, tak by ve skutečnosti větší smysl dávalo, kdyby celý den byl ohodnocen podle DPP vychovatelské činnosti, a tedy 70Kč/hod. To bych si nakonec ještě pohoršil.

Děkuji za vyjádření.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny