Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Proplácení mzdy o víkendu

Tak to, že by se na léto propouštěli pedagogové, jako tomu bylo dříve už je snad opravdu minulost a nikdo by si to už dnes nedovolil. Ani u nás se toto neděje.

Ze začátku jsem dostal smlouvu na 1 rok, ta mi byla následně prodloužena o dva roky. V současnosti mi příští školní rok ještě smlouva pokrývá; pokud se nepletu, tak na konci příštího šk. roku už bude muset přijít smlouva na dobu neurčitou, protože další prodloužení není možné. Ještě rok se tedy nebudu cítit v dostatečně silné pozici na to, abych nějak výrazněji řešil nastavené poměry ve škole. Pak se uvidí.

I přes výše zmíněné výhrady na tomto místě chci rozhodně zůstat, protože máme vynikající studenty a celkově dobrou atmosféru ve škole. Bohužel vedení školy neumí dobře jednat s lidmi a vznikají problémy, kterým by šlo snadno předcházet, pokud by byla snaha. Pokud by to někoho zajímalo, tak třeba jen tak namátkou:

- oznámení o prodloužení smlouvy na další školní rok poslední den v červnu

- zahrnutí ohodnocení za nostrifikace a pedagogickou činnost navíc (např. jazykové vzdělávání pedagogického sboru) do osobního ohodnocení, takže člověk nemá přehled, kolik vlastně dostává za co

- žádné odměny: na školách okolo nás pravidelně a plošně v řádu tisíců korun; u nás stabilně 500,- pro každého každý měsíc, ať dělá pouze nezbytné minimum, nebo aktivně dělá věci nad rámec svých povinností, projekty, atd. Nic není finančně zohledněno.

- v podstatě žádné výhody z FKSP: opět, na školách okolo nás možnost hradit si dovolenou přes cestovku, karta do wellness v hodnotě 5000,-, prostě každému podle chuti; u nás prakticky nic, jeden předražený zájezd do blízkého zahraničí, zřízený pravděpodobně přes známého v cestovce, takže nejspíš prostě tunel.

- obecně přístup k projektům, kdy jako zaměstnanci v podstatě dotujeme svou účast z vlastních peněz, protože škola nám neproplatí ani nezbytné minimum; takže né, že bysme chtěli fin. odměnu navíc ke mzdě za vykonanou práci; často je to tak, že nechceme jen být v mínusu u vlastních peněz.

Sám sebe považuji se za dobrého učitele, zpětnou vazbu od studentů mám pozitivní, práce mě baví, jsem iniciativní, ale tento stav mě trápí a necítím vůbec žádnou podporu ze strany vedení školy; naopak citím, že často musím vykonávat svou práci jim navzdory a hazí mi takříkajíc klacky pod nohy. Jistě chápete, že takový stav není zrovna příznivý a motivující pro nějaké nadšení do práce...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny