Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stravování na internátě - povinné? Vrácení přeplatků každý měsíc?

Dobrý den,

v září nastupuji do čtvrťáku a poslední tři roky jsem bydlel na internátě, na kterém budu bydlet i letos. U internátu je učiliště, a tudíž i školní jídelna. Já chodím na jinou školu, a tudíž mi rodiče hradili jen snídaně a večeře, obědy mám ve škole. Už v polovině prváku jsem zjistil, že mi jídlo na internátě nevyhovuje. Snídaně mi přišly předražené (tedy snídaně + přesnídávka + svačina za 27 Korun, přičemž se celý balíček skládá běžně z dvou rohlíků a třeba banánu nebo jablka, plus máme možnost si namazat chleba s máslem a marmeládou, sám se najím levněji a lépe) a večeře mi prostě nechutnaly, ale neřekl bych, že je to nějakou velkou "rozcapeností", protože obědy ve škole mi většinou chutnají.

Zkrátka, v polovině prváku jsem si začal každý týden u automatu odhlašovat jídlo na celý týden a to jsem dělal celý druhák i třeťák. Nakonec to vždy skončilo tím, že nám na konci roku přišel velký přeplatek. Už nějakou dobu, od doby 18. narozenin, si finance jakž takž spravuji sám, a těch 1300 Korun měsíčně je mi prostě líto, i když je nakonec dostanu zpátky.

Rodiče se mi pokusili odhlásit jídlo už ve druháku, ale na internátě jim řekli, že to nejde, protože internát dostává nějakou dotaci na "Ubytování a stravu", a proto mi neodhlásí platbu. Pokud nebudu jídlo platit, tak mě prý ani neubytují. Ta dotace se mi nelíbí, protože vím, že dotováno máme jedno jídlo denně a to mám dotované ve škole.

Chtěl bych se tedy zeptat, mám právo na zrušení platby jídla na internátě, nebo alespoň na vrácení přeplatku každý měsíc?

Děkuji

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru