Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vynášení zakoupených věcí z prostoru

Mám takový dotaz s lehce právní tématikou...

Pravidelně navštěvuji jeden bar, kde pořádají i koncerty. Teď k věci samotné, před nedávnem zakázali v baru vynášet nápoje ven. Vzhledem k tomu, že prakticky všechno nalévají do jednorázových plastových kelímků to určitě není kvůli tomu aby se třeba neztrácelo sklo. Pravděpodobně to je kvůli tou, že po noci často venku kolem baru zůstává nepořádek v podobě kelímků a jim se to nechce uklízet.

TeĎ však k otázce samotné.

Může vám vedení baru zakázat vynášet si zaplacené nápoje v jednorázových plastových kelímcích? Přijde mi to nefér, vzhledem k tomu, že jsem byl zvyklý nato si před odchodem domů dát ještě pivo, abych měl po cestě co pít... Teď mi to je zakazováno. Paradox je, že se nejedná pouze o nápoje v kelímcích ale nemůžete si vynést ani např. ledový čaj, který je v plastové láhvi.

Přijde mi to absurdní, a hlavně že to určitě nemůže být v pořádku, jelikož ve chvíli, kdy něco zaplatím to vlastně přechází do mého vlastnictví, tím pádem oni by neměli mít právo mi zakázat si to odnést pryč.

Zajímal by mne další názor na toto téma.

Předmět Autor Datum
Pokud na to není záloha, určitě si to odnést můžete.
111 27.07.2016 21:24
111
Je tam záloha jenom na takové omyvatelné kelímky na pivo, které nejsou jednorázové, ale ta záloha je…
bedabeda 27.07.2016 22:01
bedabeda
Tak jedině inspekce. Jak říkám bez zálohy tam může stát třeba papež a nemůže mi zakázat odejít, jeli…
111 27.07.2016 22:07
111
S tím pivem to je sice pravda, nicméně to už je můj osobní delikt když ho piji venku, nikoliv klubu…
bedabeda 28.07.2016 17:47
bedabeda
v zájmu udržení dobrých vztahů s našimi sousedy, platí i zákaz vynášení nápojů, skla a kelímků z klu…
karel 27.07.2016 22:10
karel
To sice hezky napsané je, ale nemění to nic na tom, že vám zakazují vynést si něco, co je ve vašem v…
bedabeda 28.07.2016 17:26
bedabeda
To vážně chceš nějaký zákon na to, jak chlastat?
karel 28.07.2016 18:02
karel
co to plácáš za nesmysly? vůbec nejde o chlastání, v principu se to ani alkoholu netýká jelikož se j…
bedabeda 28.07.2016 18:28
bedabeda
Že to řešíš.. Tak si kup lahváč a dej do kapsy. Nebo se zásob lahváči doma, cestu snad přežiješ. Ne…
L-Core 28.07.2016 18:37
L-Core
Chtěls názor. Měls napsat, že jen souhlasný.
karel 28.07.2016 18:40
karel
Něco jiného by bylo, kdyby dejme tomu napsali jako pravidlo, že veškeré kelímky či nádoby zůstávají…
Wikan 28.07.2016 18:34
Wikan
Myslím si,že dělají dobře. Zkušenosti s hlukem jim asi nepřináší dobré vztahy s okolím,navíc může v… poslední
kozakl 28.07.2016 20:26
kozakl
Pokud se to nelíbí více lidem, začněte chodit jinam, určitě je v rozumné vzdálenosti i jiný podnik.…
Potkan007 27.07.2016 23:05
Potkan007

Je tam záloha jenom na takové omyvatelné kelímky na pivo, které nejsou jednorázové, ale ta záloha je vlastně jakoby cena toho kelímku, pokud ej ten kelímek prázdný, tak si ho dokonce odnést můžete, ale pokud je v něm nějaký nápoj, tak vám to zakáží, ať to nejdříve vypijete než odejdete.

Jednoduše přímo zakazují vynášení jakéhokoliv pití ven z baru, ať už tam záloha je či není... Už jsem to řesili přímo v baru s lidmi, kde jsme se víceméně shodly, že to podle zákona dělat nesmějí, nicméně co uděláte, když vám v cestě ven stojí 2 metrový vyhazovač s tím, že dokud nedopijede nebo to někde neodložíte uvnitř tak vás ven nepustí...

Jedině zavolat policii, jenže ty vám maximálně zajístí to, že vás jednou sice pustí ven i s pitím, nicméně už si vás budou pamatovat a zrovna rádi nebudou, a rozhodně je to nedonutí k tomu, aby ten zákaz vynášení zrušili...

Celé to stojí natom že nikdo nechce řešit to, že si nesmí vynést pivo za 30 korun, přestože s tím třeba také nesouhlasí...

Tak jedině inspekce. Jak říkám bez zálohy tam může stát třeba papež a nemůže mi zakázat odejít, jelikož jak jste správně poznamenal, ten nápoj je v mém vlastnictví.

Osobně bych si našel jiný podnik.

S pivem je jiný problém a to ten, že je zakázáno konzumovat alkohol na veřejnosti. Respektive nevím odkud jste, ale jestli je to větší město, tak tam asi platí vyhláška.

v zájmu udržení dobrých vztahů s našimi sousedy, platí i zákaz vynášení nápojů, skla a kelímků z klubu na veřejné prostranství, které pochopitelně my všichni se sousedy sdílíme.
Nehodláte-li respektovat tyto pravidla, prosíme, nevažte k nám cestu.

Tady to mají hezky napsané a mají pravdu.

To sice hezky napsané je, ale nemění to nic na tom, že vám zakazují vynést si něco, co je ve vašem vlastnictví a na to pokud vím, nemají právo. Něco jiného by bylo, kdyby dejme tomu napsali jako pravidlo, že veškeré kelímky či nádoby zůstávají i po zakoupení nápoje ve vlastnictví baru a to včetně tech jednorázových, a vy s tím při koupi souhlasíte. A pak by jednoduše zakázali vynášet nikoliv nápoje, ale obaly a nádoby na ně. Pak by se vlastně obešlo to, že vám zakazují vynést si něco co vám patří, i když by to bylo směšně absurdní řešení. Nicméně co se týče veřejného prostranství, jak jsem říkal, je to evidentně z čisté lenosti resp. chamtivosti provozovatele, jelikož on zodpovídá za to znečistění které tam vzniká, a nechce nikomu dát o těch 80 korun na hodinu více, aby to tam pak poklidil, a raději to obchází "pravidlem", které není podle zákona korektní...

Přestat tam chodit by nic nezměnilo, jelikož ten bar/klub má kabacitu přes 1000 návštevníků, takže ono ani 50 lidí nic nezmění... Jediná možnost je asi ta inspekce...

Že to řešíš..

Tak si kup lahváč a dej do kapsy. Nebo se zásob lahváči doma, cestu snad přežiješ. Nebo prostě projdi kolem vyhazovače a jestli tě zbije, volej policii. Nejjednodušší bude se pravidlům té hospody přizpůsobit; když ti nevyhovují, nemusíš tam chodit ;-)

Doporučuji si na tuhle debatu vzpomenout, až budeš někdy v USA a napadne tě v hospodě něco podobného :-p

Myslím si,že dělají dobře. Zkušenosti s hlukem jim asi nepřináší dobré vztahy s okolím,navíc může v místě platit vyhláška o zákazu konzumace alkoholu na veřejnosti. Myslím si,že pokud nejsu debil,tak to pochopím a nanejvýš si koupím pivo v plechovce a za rohem ho vyžeru. Jen prosím žádné historky o tom,že zrovna vy ten alkohol nepijete venku,ale konzumujete bylinkový čaj.

Pokud se to nelíbí více lidem, začněte chodit jinam, určitě je v rozumné vzdálenosti i jiný podnik. Oni si pak promyslí, jestli vynášet, nebo nevynášet. U nás taky přestali místní chodit do jedné hospody kvůli nevyhovujícím podmínkám. Když tam místo plné hospody vysedávalo po večerech pár lidí, rychle změnili názor, za dva týdny měli jinou, příjemnou obsluhu a o omezujících pravidlech ani památky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru