Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba na pozemku

Dobrý den, chtěl bych zjistit docela zásadní informaci. Před asi rokem, jsme se nastěhovali na chatu, kterou jsme koupili a avšak jsme k ní nedostali nic jako stavební povolení. Poté jsem něco řešil se starostou a bylo mi sděleno, že naše a všechny okolní stavby v naší oblasti tady stojí načerno a ujišťoval mě, že to řešit nebude. Ale i tak mi to nedá spát a dumám nad tím. V katastru je ta stavba zapsaná jako pro rodinnou rekreaci, je to tedy možné, že je zapsaná v katastru a zároveň byla nelegální? Možná píšu nesmyslnosti, ale fakt v tomhle moc nepochodím, proto se obracím na někoho kdo tomu rozumí. Předem moc díky za odpověď.

Předmět Autor Datum
Musí existovat něco,jako kolaudační rozhodnutí. Pokud je stavba načerno a někdo to práskne,tak staro…
kozakl 12.08.2016 06:46
kozakl
To vím, ale to je právě to jak zjistit, že je načerno.. Od původního majitele žádné papíry nemáme.
Trusty 14.08.2016 07:58
Trusty
Já bych se poptal na příslušném katastrálním úřadu, na základě čeho ta stavba byla zapsána do katast… poslední
Yarda 14.08.2016 09:32
Yarda

Já bych se poptal na příslušném katastrálním úřadu, na základě čeho ta stavba byla zapsána do katastru a na stavebním odboru příslušného městského úřadu, co tam o té stavbě mají.
Já jsem nedávno řešil opačný problém - zjistil jsem, že stavba nebyla zakreslena a vedena v katastrálních mapách, ale na stavebním odboru mi našli kolaudační rozhodnutí vydané ještě za totality. Tak jsem musel na katastrální úřad doložit úředně ověřenou kopii kolaudačního rozhodnutí, nechat tu stavbu úředně zaměřit (to úřední zaměření, pokud tehdy bylo provedeno se nedochovalo) a vyplnit nějaké lejstro, aby ji do katastrálních map zanesli.

Tady na katastrální mapě tu chatu najdete?
nahlizenidokn.cuzk.cz

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru