Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zákazy v Práci

Zdravím ,
Můžete mi poradit v práci nám ze dne na den zakázali kouřit , mít telefon u sebe. Postupně zakazují vše co bylo v práci ještě k světu.
Prostě práce ve špíně, hluku, 's trochou' té manuální práce kde si máte čas trochu odpočinou, když stroj zrovna jede. Ale vrátím se k otázce Mohu dát výpověď ze dne na den když jsem silný kuřák a v práci bych to psychicky asi nezvládl? Nechtějí nás totiž pustit jen s dvou měsíční výpovědní lhůtou (bez odstupného),protože na strojích neumí nikdo pracovat a noví co přijdou jsou do půl roku pryč.Odchází nás totiž 7 z 20 , už jsem je přetáhl do nové práce za lepších podmínek s lepšími benefity i platem ale nastoupit musíme do 14 dní jinak místo nabídnou jiným.
Máme právo na odstupné? když odcházíme z viny zaměstnavatele?

PS:Je to podnik vydělávající 7500 milionů a EBITDA je 1500 mil. čistého pro majitele je asi okolo 250mil.
A o své zaměstnance se neumí ani postarat. Nejvyšší základní mzda dělníka je 14700 kč hrubého Benefity: 5dní dovolené,stravování(hnus), životní pojištění 3000-8000 tisíc ročně podle zásluh a dál snad o ničem nevím.
Pro ty co by nás chtěli zastoupit je to podnik v karvinském okr. v hraničním městě s Polskem a vyrábí součástky pro kolejová vozidla(Bohužel nemůžu napsat jméno podniku není to etické)

Nová Práce:Základní mzda 21000 kč Benefit 13+14 plat, 5 dní dovolené navíc, docházka 700kč, úrazovost 450kč, stravenky, důchodové 8000kč.

To píšu pro ty rejpaly typu: Máš zůstat kde jsi., zvykneš si, přestaň kouřit a podobně.

Díky moc
Martin

Předmět Autor Datum
Zákaz kouření na pracovišti není důvod pro okamžité ukončení pracovního poměru nebo dokonce pro vypl…
karel 16.09.2016 01:46
karel
IMHO pokud dá výpověď zaměstnanec, nemá nárok na odstupné. Asi by ti neuškodilo, kdybys přestal kouř…
Yarda 16.09.2016 02:00
Yarda
Ne, opravdu není možné dát okamžitou výpověď. Pouze v případě špatného zdravotního stavu, nebo nevyp…
111 16.09.2016 02:26
111
Nejsem kuřák,tj.neodhadnu to asi přesně,ale když jako silný kuřák vytáhneš 10 cigaret za směnu po 5-…
Karel04 16.09.2016 07:31
Karel04
Jsem taky nekuřák, ale 10 za směnu není silný kuřák, v krabičce jich je kolem 20 a co vidím u kamará… poslední
Potkan007 17.09.2016 10:55
Potkan007
Kouří na tvém pracovišti všichni zaměstnanci? Stačí aby jediný z nich nekouřil a kouření je automati…
Wikan 16.09.2016 08:26
Wikan

IMHO pokud dá výpověď zaměstnanec, nemá nárok na odstupné.
Asi by ti neuškodilo, kdybys přestal kouřit (ten zákaz kouření zaměstnavatel může zdůvodnit, pokud k tomu vůbec nějaké zdůvodnění potřebuje, třeba tím, že hrozí požár - ono těch firem v poslední době nevyhořelo zrovna málo). Ale pokud jsi silný kuřák, asi ti bude takové náhlé omezení přísunu tvé drogy působit zdravotní potíže, tak co třeba zeptat se na názor tvého lékaře a zkusit to navléknout na ukončení pracovního poměru ze zdravotních důvodů? Ale je otázka, pokud se nový zaměstnavatel dozví (a dozvědět se to může), že jsi odešel z posledního zaměstnání, protože ti tam nedovolili kouřit, jestli tě bude chtít zaměstnat.

Ne, opravdu není možné dát okamžitou výpověď. Pouze v případě špatného zdravotního stavu, nebo nevyplacení mzdy.

Neznám žádnou práci, kde se může kouřit, takže mě překvapuje, že to vůbec někdo řeší. V práci máš makat a ne si vykuřovat zobák.

Taky si zjisti, co je to odstupné a za jakých podmínek se vyplácí, máš v tom guláš. Ale zkrátím to, ne nemáš na něj nárok :

Nárok na odstupné přímo ze zákona má ten zaměstnanec, který dostal výpověď nebo končí pracovní poměr dohodou z takzvaných organizačních důvodů, tedy:
- ruší se zaměstnavatel nebo jeho část,
- přemísťuje se zaměstnavatel nebo jeho část,
- stane se nadbytečným vzhledem k rozhodnutí zaměstnavatele nebo příslušného orgánu o změně jeho úkolů, technického vybavení, o snížení stavu zaměstnanců za účelem zvýšení efektivnosti práce nebo o jiných organizačních změnách.

Minimální výše odstupného je stanovena podle počtu odpracovaných let u stejného zaměstnavatele.

Je to fuk kam půjdeš, flákače nechce nikdo.

Nejsem kuřák,tj.neodhadnu to asi přesně,ale když jako silný kuřák vytáhneš 10 cigaret za směnu po 5-6 minutách,tak jsi vlastně 1 hodinu nepracoval.To žádný zaměstnavatel trpět a platit nebude.Pokud chceš kouřit na pracovišti u stroje,tak pochopitelně to může zaměstnavatel zakázat třeba z požárních a bezpečnostních důvodů.
Zkus si koupit nějaké ty nikotinové žvýkačky nebo náplasti.Ale když stejně chceš odejít,tak to asi není řešení.Hlavně aby v nové práci to kouření taky nezakázali.:-)

Jsem taky nekuřák, ale 10 za směnu není silný kuřák, v krabičce jich je kolem 20 a co vidím u kamarádů, krabička za směnu není problém a ještě se rozčilují, že si dneska pořádně nezakouřili. Ti, co si myslí, že jsou slabší kuřáci, mají krabičku na 24 hodin.
Většina z nich má v práci systém pípání příchodů a odchodů s tím, že se kouří jen venku. Nekuřáci mají placenou polední pauzu, kuřáci ne, strhávají jim z platu "poplatek za kouření" a hlídají jim čas, kdy byli venku kouřit, když přetáhnou nějakou povolenou dobu, přicházejí o další kousek platu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru