Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nevyplatenie plnej sumy za opravu auta

Dobrý deň ,
mám problém s autom .19.8.2016 my mestská firma , ktorá kosila trávu rozbila čelné sklo .Všetko bolo zdokumentované a poslané do poistovne .Za opravu som zaplatil 487€ a čakal som na preplatenie z poistovne. Išlo to s poistky firmy .N moje nemilé prekvapenie prišlo len 267€ čo nie je ani cena skla. Povedali mi že sklá sú aj lacnejšie , ale ja som nechcel neoriginálne , nakoľko som tam mal sklo z Peugeotu a nie neake z Poľska alebo Činy tak som trval na tom ,že chcem originálne. Ako sa mám dostať k zvyšným peniazom od mestskej firmy ,keď poistovna prípad uzavrela? Ďakujem za odpoved

Předmět Autor Datum
Pravdepodobne nijako. Samozrejme mozes ziadat doplatok od mesta, mesto odmietne a tak musis ist na s…
fleg 29.09.2016 08:26
fleg
tak u nás už to tak není. Argumentace "zvýšenou hodnotou" auta je zcela lichá. Jakýkoli invazivní z…
touchwood 29.09.2016 11:07
touchwood
Nehledě na to, že nový díl (nejen sklo) celkovou prodejní cenu auta nezvedne. To by musel měnit ales… poslední
Prasak 29.09.2016 19:45
Prasak

Pravdepodobne nijako.
Samozrejme mozes ziadat doplatok od mesta, mesto odmietne a tak musis ist na sud. Na prvy pohlad si v prave a logicky ak poistovna zvazila amortizaciu, ci v tomto pripade, ze sklo sa dalo zohnat aj lacnejsie tak zvysok musi doplatit preda vinnik nie?
Hovno hovno zlata rybka.
Ked som riesil podobny pripad pred rokmi a positovna mi preplatila namiesto 30k (SKK) len 21 siel som za vinnikom nech doplati zvysok, ten sa mi vysmial a tak som sa siel rozculit za svojou advokatkou, ktora ma taktne upozrnila, ze sice na sud s tym ist mozeme, ale ze velmi pravdepdobne prehrame, pretoze nase sudy v tomto pripade chrania skor vinnikov ako obete, pretoze plnu sumu za opravu beru ako nezakonne obohatenie zo s trany majitela vozidla (to vies vymenou skla ziskalo tvoje auto na cene, v mojom pripade slo o dvere).
Vo finale so, do toho nesiel, nechcelo sa mi riskovat, ze pridem o dalsie tisice na prehratom sudnom spore.
Mozno by som skor zapojil advokata smerom voci poistovni. Zase od mojej advokatky viem, ze vyhrava takmer 90% pripadov pri sudoch s poistovnami...inymi slovami poistovne sa zvyknu pri plneni vykrucat a casto to tajau az na sud....z dovodov, ze vacsina ludi to vzda a na sud nejde a positovne su v tomto segmente ziskove. Obhajoba poistovne, ze si si mohol kupit lacnjesie sklo sa mi moc nezda. Daj si to skonzultovat s (dobrym) advokatom a ten ti povie na zaklade svojej praxe urcite viac.

tak u nás už to tak není.

Argumentace "zvýšenou hodnotou" auta je zcela lichá. Jakýkoli invazivní zásah (byť oprava) cenu auta snižuje. Novým oknem může (a taky bude) zatékat, protože výměna nikdy nebude tak precizní, jako nové okno v novém autě. Stejně tak třeba výměna plechů a lakování.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru