Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Možnost požadovat náhradu škody (pokuta vuci zadavateli za nedodrzeni terminu tymem vyvojaru ktereho

Dobrý den,
jsem programátorem v nejmenované firmě XY,
za poslední měsíc jsem nezvládal svoji práci, dané termíny jsem s jednotlivými úkoly promeškával.
Nakonec jsem dokonce přišel o měsícní práci na svém notebooku vlastní chybou.

Jsem jedním z týmu pracovníků kteří měli v podstatě podobné problémy, rovněš promeškávali termíny a v důsleku toho firma nesplnila podmínky zadání a je nucena hradit klientovi pokutu.

Na začátku týdne jsem se psychicky zhroutil a od té doby jsem na neschopence a beru silné medikamenty na migrénu. S jediným cílem, ukončit ten pracovní vztah a začít tak abych se nemusel úplně zbláznit.

Prosím vás jaká je šance že zaměstnavatel splní své výhružky a bude po mne požadovat náhradu škody související s pokutou za nedodržení termínu celým vývojářským týmem jaká výše mi může být nařízena k uhazení ?

Se zaměstnavatelem jsem nepodepisoval žádnou hmotnou zodpovědnost za škody. Celá situace mne velmi mrzí ale v tento okamžik především upředňostňuji své zdraví.

Předmět Autor Datum
Pokud nemáte podepsanou rozhodčí doložku, tak v nejhorším případě může zaměstnavatel požadovat 4.5 n…
an0nym 30.09.2016 11:20
an0nym
To ale může požadovat pouze při škodě přímo způsobené zaměstnancem. Dle jeho popisu je zjevné, že ap… poslední
Araneus84 30.09.2016 15:08
Araneus84

To ale může požadovat pouze při škodě přímo způsobené zaměstnancem.
Dle jeho popisu je zjevné, že aplikaci neprogramoval on sám, pokud navíc termíny nestanovoval on sám a nebo je nesliboval, zodpovědný za to v žádném případě není.
Zodpovědnost za smluvní pokutu za nedodržení termínů je jednoznačně na straně toho, kdo dané termíny slíbil dodržet nebo je stanovil. Na nikom jiném.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru