Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém se zaměstnavatelem

Dobrý den,
mám dotaz ohledně pracovního problému mé dcery. Během posledního roku studia VŠ chodila do firmy na 2 -3 dny v týdnu pracovat na základě smlouvy o budoucí pracovní smlouvě. Dle této smlouvy měla pobírat motivační příspěvek 10.000,-- Kč měsíčně, ale zaměstnavatel vyplatil vždy jen polovinu. Má dcera nárok po něm požadovat doplatek ? Dále v této smlouvě bylo ustanovení, že pokud by po škole pracovní smlouvu nepodepsala, musí tento příspěvek vrátit. Dcera smlouvu podepsala,do práce nastoupila ale po dvou měsících dala ve zkušební době výpověď. V nové pracovní smlouvě není žádná zmínka o vracení motivačního příspěvku ( např. minimální doba pracovního poměru ). Přesto zaměstnavatel po ní chce vše vrátit. Navíc dcera při řízení služebního auta mírně poškodila lak na nárazníku ( cca 5 cm škrábanec, který jde rozleštit ) a zaměstnavatel na ni nastoupil s papírem, že souhlasí s uhrazením škody 28 tis. Kč ( dle odborníků v servisu škoda max 1000,- Kč ) jinak nepřijme její výpověď. Dcera nemá referenční školení na řízení služebního vozidla. Má vůbec právo po ní něco chtít a má právo nepřijmout výpověď ?
Prosím o radu, jak postupovat. Děkuji. Drahoslav

Předmět Autor Datum
Podání výpovědi je jednostranný akt. Zaměstnavatel nemá co přijímat. Ve zkušební době navíc může sko…
Araneus84 13.10.2016 11:07
Araneus84
Děkuji za odpověď.
Drahoslav 13.10.2016 12:49
Drahoslav
Dcera nemá referenční školení na řízení služebního vozidla. To je ovšem věc a problém zaměstnavate… poslední
Karel04 13.10.2016 13:20
Karel04

Podání výpovědi je jednostranný akt. Zaměstnavatel nemá co přijímat. Ve zkušební době navíc může skončit ze dne na den.
Jestliže podle smlouvy měla pobírat příspěvek 10 tis., nechápu jak to že se na to nevys*ala v okamžiku, kdy dostala pouze 5 tisíc.
Zaměstnavateli ať nic nepodepisuje.

Dcera nemá referenční školení na řízení služebního vozidla.

To je ovšem věc a problém zaměstnavatele,že jí na to školení sám neposlal a pak že jí bez školení zapůjčil to služební auto.Hlavně ať nic nepodepisuje,písemně ukončí práci ve zkušební době,tj.bez udání důvodu a rovněž písemně požádá o uhrazení všech doplatků a mzdy za odpracovanou dobu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru