Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podezření ze spáchání přestupku

Dobrý večer,
Dneska jsem k večeru jak sem šel z práce našel za stěračem lísteček od MP praha o podezření z přestupku. Předpokládám, že to bude parkování v modré zóně ovšem já jsem měl v pravém rohu okna umístěnou kartu o převozu osoby těžce tělesně postižené. Byla zřetelně viditělná. Jak bych na to měl reagovat ? V mnoha článcích jsem četl, že lísteček jednoduše zahodit a počkat si na předvolání. Napadá mě zrovna tato varianta a pak dokázat, že jsem tam stál podle práva s kopií výše uvedené karty . Máte s tím někdo zkušenosti ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tudíž jestli to správně chápu. Počkat si tedy na předvolání vyžádat si fotografii auta a uvést origi…
Peťann 08.12.2016 09:35
Peťann
Tak znovu (chápete to totiž špatně): - Ta kopie byla zalaminovaná a celkově udělaná tak, aby na fotc…
Araneus84 08.12.2016 10:26
Araneus84
Za oknem se nácházel originál s tou kopii jsem chtěl zajít na to predvedeni rsp. Pouze kopie originá…
Peťann 08.12.2016 10:36
Peťann
Moment,děláš si srandu ? Tak originál za okénkem a s kopií jdeš na policajty ? nový
kozakl 09.12.2016 07:59
kozakl
Vysvětleme si pojmy. Průkaz ZTP = plastová kartička velikosti OP nebo ŘP slouží také jako průkaz tot… poslední
centsm 10.12.2016 22:04
centsm

Tudíž jestli to správně chápu. Počkat si tedy na předvolání vyžádat si fotografii auta a uvést originál dokladu, který se nácházel ve vozidle. Tudíž dokázat ze jsem neporusil zákon tím ze jsem tam parkoval ?

Tak znovu (chápete to totiž špatně):
- Ta kopie byla zalaminovaná a celkově udělaná tak, aby na fotce nešlo poznat že je to kopie ? V takovém případě by vám ale pro změnu mohl hrozit trest za padělání úředního dokumentu.
- Dodatečné donesení ZTP dokladu kamkoli nemá ŽÁDNÝ vliv na přestupek spáchaný bez tohoto originálu za okýnkem.
- ZTP průkaz neumožňuje parkování v modré zóně ! Tedy i kdybyste tam mel originál, pokutu dostanete stejně !

Jinak na základě lístečku vám žádné předvolání nedojde. Pokud tam nepůjdete, přijde majiteli vozidla pouze dopis žádající o výpalné (typicky 300-500 Kč) a nebo oznámení osoby pachatele.
Pokud tam půjdete dostanete pokutu odhadem 0 -200 Kč. (čím víc plačtivě a servilněji budete znít, tím víc se to bude blížit 0, když tam přijdete, plácnete o pult kartičkou ZTP a prohálsíte, že si můžete stát kde chcete, bude to za 200 Kč).

Za oknem se nácházel originál s tou kopii jsem chtěl zajít na to predvedeni rsp. Pouze kopie originálů co byla za oknem. Každopádně se asi pokutě nevyhnu. Ale jelikož je to zatím pouze podezření nejedná se zatím přímo o přestupek pouze mají podezření ze k přestupku došlo .

Vysvětleme si pojmy. Průkaz ZTP = plastová kartička velikosti OP nebo ŘP slouží také jako průkaz totožnosti a není jej dovoleno kopírovat. Jedná se o úřední listinu a jeho kopírování je trestný čin. Každý majitel průkazu může požádat o parkovací kartu, která se dává za okno auta. Dovoluje parkovat i v modré zóně, ale jen na vyhrazeném parkovišti pro tělesně postižené. Parkovací karta není sice úřední listina, ale nemůžeš vlastnit dvě karty, proto můžeš mít problém s kopií.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru