Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PN-ka v práci

Dobrý deň, nedávno som mal podobný dotaz ohľadom PN, ale teraz mám inú otázku ako je to s kontrolami ?? Chcem si zobrať PN do tohoto piatku a viem, že prvé tri dni mi nič neplatia, môže kontrola prísť aj počas tých prvých 3 dní ?? alebo môže prísŤ celkovo ? Aj keď mám PN len na takúto krátku dobu ?? Žial musím to takto riešiť, keby mám viac dovolenky, tak si zoberem dovolenku, ale nemôžem.

Předmět Autor Datum
Vrať se do původního dotazu. Opakování ti smáznou.
kozakl 12.12.2016 21:39
kozakl
Jestli je to otázka na kontroly dodržování léčebného režimu běhšm pracivní neschopnosti v ČR, pak an…
ivzez 13.12.2016 07:08
ivzez
Potom je to O.K., od 22 hod. do 06 hod. sa bude chodiť na fušky. "Obrobiť najprv doma a potom v noci…
Nuda 13.12.2016 08:54
Nuda
Prostě pořád jen s něčím vyjebávat a podvádět. To by lidem šlo. Takovým tu kontrolu akorát přeju. Mě…
helemese 13.12.2016 10:54
helemese
Tak jsou občas chvíle, kdy se dovolená ušetřit nedá, ale pokud je se zaměstnavatelem rozumná domluva…
Kachlík 14.12.2016 10:16
Kachlík
Jak ušetřit nedá? Celou dovolenou vypotřeboval na chození po úřadech, doktorech a pohřbech, nebo jak…
helemese 14.12.2016 14:38
helemese
Jenomže ne každý si vzpomene, že něco jako neplacené volno taky existuje. Padl dotaz, a tak se někdo…
Kachlík 14.12.2016 23:15
Kachlík
Ale no tak :) Už od začátku jasně řeší jen to, jak je to s kontrolou. Jasnou a jednoznačnou odpověď…
helemese 15.12.2016 03:48
helemese
...ne každý si vzpomene, že něco jako neplacené volno taky existuje... U neplaceného volna může nas…
Yarda 15.12.2016 07:20
Yarda
to Helemese. Pravda vše až na diskutabilní poslední větu. Když zaměstnanec za něco stojí,tak z vlast…
kozakl 15.12.2016 09:05
kozakl
Víš o tom, že existuje něco jako podání výpovědi a jít pracovat k někomu jinému ? Víš o tom, že vůbe…
Araneus84 15.12.2016 12:22
Araneus84
A třeba je to jen o tom, že ty máš štěstí na práci i na zdraví. Zatímco někdo, kdo má opravdu časté…
rokator 15.12.2016 12:55
rokator
Když myslíš :) Máme v práci obdobného hňupa, který 3x měsíčně chodí s něčím takovým. Pořád s n ním… poslední
helemese 15.12.2016 14:06
helemese

Jestli je to otázka na kontroly dodržování léčebného režimu
běhšm pracivní neschopnosti v ČR, pak ano. Kontrola může přijít kdykoliv
7 dnů v týdnu, teoreticky 24 hodin denně (většinou nechodí v době nočního
klidu od 22.00 do 06.00 hodin). Chodí i o víkendech, svátcích, …

Nehledejte, jak něco obejít. Radši uveďte, o jaký problém jde,
třeba se nám podaří přijít na něco rozumnějšího.

A příště pokračujte v původním dotazu, nezakládejte na stejný problém dalš.

Jak ušetřit nedá? Celou dovolenou vypotřeboval na chození po úřadech, doktorech a pohřbech, nebo jak? :) Člověk nemůže mít holt všechno. Vychcánkové všechno chtějí. Mají nemocenskou, ale chtěli by trajdat po venku. Nemají dovolenou,tak chtěji nemocenskou...a slušnej člověk, kterej ničeho nezneužívá je pak otravován kontrolama, kvůli kterým se bojí si přes den zdřímnout, když je opravdu nemocnej a ještě si ty kontroly platí z daní. Jen proto, protože kdejakej hňup toho zneužívá. Omlouvat to vážně nehodlám.

A to stejný platí nejen s nemocenskou, ale včema dávkama, podporama...protože lidi vyjebávaj s podporama, tak slušnej člověk, který přijde o práci a odvedl za celé roky statisíce na sociálním, je zase bit. A tak stále dokola. A věř mi, že házet to jen na jednu menšinu nejde. Ono u té většiny je vychcánků taky více než dost.

PS. když zaměstnanec za něco stojí, zaměstanavatel vyjde vstříc o mnoho ochotněji. Ono důvěru si je třeba taky zasloužit.

Jenomže ne každý si vzpomene, že něco jako neplacené volno taky existuje. Padl dotaz, a tak se někdo snaží najít řešení, a někdo hned za vším vidí křiváka. Nejsem optimista, ale i tak nechám morální stránku věci stranou, pokud to jde - do hlavy nikomu nevidím, a když někdo něco neví, nemusí to být apriori šmejd.

Ale no tak :) Už od začátku jasně řeší jen to, jak je to s kontrolou. Jasnou a jednoznačnou odpověď už dostal od Ivzez, která jasně také napsala, ať napíše o jaký problém jde, že se třeba najde řešení. Na to ovšem kolegovi jasně stačilo, že v noci kontrola nechodí a tedy, že přes noc může chodit na fušky. On si "řešení" našel dávno. Tohle je jen o zjištění, kdy chodí kontroly.

Já myslím, že celý "případ" je snad dost jasný :) Žádné řešení se tu nehledá, protože o to ani nebyl nikdy zájem. A protože jasnou a správnou odpověď dostal hned, tak jsem si dovolil trochu starého dobrého moralizování.

A každému by mělo vadit tohle vyjebávání. Stejně jako každému by mělo vadit neustálé vykrádání věcí z firem, což se u nás děje taky naprosto běžně. apod. Bohužel je v Čr tohle všechno považováno spíš za normální a tak se stav nikdy ani nezlepší. Ale tak klidně můžem nadávat na cikány, korupci ve státní sféře,na byrokracii...ale kde to všechno bují, to už nějak nikdo vidět nechce.

to Helemese. Pravda vše až na diskutabilní poslední větu. Když zaměstnanec za něco stojí,tak z vlastní zkušenosti právě takové zaměstnavatel nejvíc ojebává. Nevyplatí se nějak přehnaně být dobrý. Většinou to nikdy nikdo neocení (nezaplatí). Udělat si své a jít domů.

Víš o tom, že existuje něco jako podání výpovědi a jít pracovat k někomu jinému ?
Víš o tom, že vůbec nemusíš být zaměstnaný a můžeš oceňovat sám sebe ? Můžeš se živit sám rukama i třeba jako hodinový manžel, truhlář, zubař, atd. ?

Tenhle sociální systém je o jediném. Podporovat parazity, neschopné a líné a udržovat je při životě za cenu snížení životní úrovně ostatních lidí. Kdejaký pitomec si myslí, že když zaplatí zdravotní pojišťovně měsíčně tisícovku, tak by si z něj jakýkoli doktor měl sednout na prdel a říkat mu pomalu pane.

Pak je na celý systém zaměstnána další armáda budižkničemů, majících za úkol hlídat, aby tato uměle při životě držená verbež si brala zadarmo jen tolik kolik může. Otřesné.

Já být zaměstnavatelem, tak u těch beroucích si neustále neschopenky vůbec neřeším jestli jsou fakt nemocní nebo se chtějí jen ulít (ještě si nedejbože najímat někoho, kdo by u nich prvních 14 dní měl dělat kontroly). V prvním případě budu mít ve firmě chcípáka a ve druhém flákače. Ani jedno mi nepřijde jako výhra. Jen ať si dotyční udělají živnostňák a takového lidi si zaměstnávají sami.

Abych nezapomněl, na pracák jsem za celý život nešel ani jednou a na neschopence jsem byl 1x.

Když myslíš :)

Máme v práci obdobného hňupa, který 3x měsíčně chodí s něčím takovým. Pořád s n ním jsou problémy. Každou chvíli nechopenka, každou chvíli něco.

Pak jsem tu já, který neschopenku neměl za 7 let nikdy a který vždy, když bylo potřeba, byl tam. Když nebyli lidi, bouchl jsem 300 hodin za měsíc. K doktorům chodím ve svém volnu, na nečekaný případy mám schovaných aspoň pár dní dovolené.

Nebudeš tomu věřit, ale když já přijdu za šéfem, že potřebuju neplacený volno, tak prostě ví, že ho potřebuju a že se nejedná o žádnou blbost. Takovou věc nechci zrovna často. Stejně tak to ví mí kolegové a jsou ochotní jít i za mě. Ono zas ví, že se na mě můžou spolehnout, když budou mít problém oni.

Kdybys ty měl podřízené, komu bys radši vyšel vstříc?

Ale na druhou stranu můj šéf zřejmě dobře tuší, že kdyby vyšel vstříc hňupovi a mně, když to vážně potřebuju, by hodil klacek pod nohy, tak se mu může lehko stát, že uvidí mou výpověď. A o spolehlivé lidi nechce přicházet nikdo.

Ale ano, lidé s tvým přístupem si tyhle věci málokdy dokáží přiznat. To je lehčí to hodit na něco jinýho :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru