Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Exekuce na pronajímatele bytu

Ahoj vespolek!

Vlastník/pronajímatel dostal exekuci na můj pronájem/nájem bytu od r. 2010, jelikož neplatil hypotéku.
Nastalo:
1/ Exekuce, příkaz
2/ Elektronická dražba
3/ V dražbě získal b.j. nabyvatel, který se jako účastník řízení v Katastru nemovitosti (KÚ) po 20 dnech ze zákona stal ZÁSTAVCEM b.j. v níž bydlím jako nájemkyně. Jako zástavní věřitel b.j. je uveden v Katastru na listě vlastnictví banka. Nyní běží další 20 denní lhůta, ve které nesmí KÚ povolit vklad.
4/ Dovoluji si otázku: Mohu se Zástavcem uzavřít Nájemní smlouvu, abych mu zaplatila nájem za leden 2017? Nebo musím čekat až kdo bude vlastníkem bytové jednotky mého nájmu?

Prosím i o částečnou odpověď. Děkuji moc!

loading...
Předmět Autor Datum
Tady lze doporučit jedno ,mít jasno v situaci. Vlastník bytu má exekuci na svůj byt na který neplatí…
kozakl 11.02.2017 07:15
kozakl
Změna majitele bytu nemění platnost nájemní smlouvy.
Wikan 11.02.2017 08:16
Wikan
Děkuji za rady. Moc mi to osvětlily!!! Ještě moje nedopatření ke zdejšímu popisu nájmu. Nájem, podle…
dida 11.02.2017 09:38
dida
To ti kto takúto hovadinu nakukal do hlavy? Kde to furt žiješ, v boľševizme? Dôvod, dôkaz s opisom:…
Nuda 11.02.2017 09:42
Nuda
www.epravo.cz § 2221 (1) Změní-li se vlastník věci, přejdou práva a povinnosti z nájmu na nového vl…
pl 11.02.2017 10:01
pl
Absolútne protiústavné kydy. Ešte tento hnoj niekto nenapadol na ÚS. Vlastnícke právo je procesne n…
Nuda 11.02.2017 10:35
Nuda
tak treba ten paragraf v NOZ napadne novy vlastnik u US :) muze se vam to nelibit, muzete s tim nes…
pl 11.02.2017 11:06
pl
Ústava ČR je procesne nadradený zákon. Naša slovenská, podobne ako aj česká, obsahuje konkrétne člán…
Nuda 11.02.2017 12:12
Nuda
"vymieniteľných" - sorry, jebnuté slovo.
Nuda 11.02.2017 12:14
Nuda
vidim, ze dalsi debata nema smysl, protoze relevantni fakta stejne nebudou.. :) vicemene jsem prest…
pl 11.02.2017 13:31
pl
https://www.epravo.cz/top/clanky/je-zmena-vlastnik a-bytu-ci-domu-duvodem-aby-najemce-propadal-panic…
Wikan 11.02.2017 10:52
Wikan
Přátelé jsem překvapena a celkem mile. Takže pro mě platí: § 2221 (1) Změní-li se vlastník věci, pře…
dida 11.02.2017 11:21
dida
tady se nechci zamotat do nejakych domnenek, ale pokud vase najemni smlouva skoncila ke konci 10/201…
pl 11.02.2017 11:26
pl
V čem je rébus?
Wikan 11.02.2017 11:27
Wikan
@Wikan Dík za otázku. Rébus je v ton, že chci platit nájem, abych nebydlela načerno. Tedy musím mít…
dida 12.02.2017 14:31
dida
Pokud byt nevlastní, nemůže ho pronajímat.
Wikan 12.02.2017 15:08
Wikan
Děkuji Móóóc!!! Děkuji všem, nějak to dopadne. Ale už řeším stěhování jinde jako rezervu.
dida 12.02.2017 17:05
dida
Nájemné můžete zaplatit do soudní úschovy, pokud jako složitel máte odůvodněné pochybnosti, kdo je v… poslední
okolokolemjdoucí 20.02.2017 08:50
okolokolemjdoucí
Teď se z Katastru nemovitosti dovídám, že zástavce již má: Vlastníci, jiní oprávnění Vlastnické práv…
dida 13.02.2017 11:35
dida
Smlouvu uzavřít může,ta poznámka znamená,že dům slouží jako zástava bance,třeba na hypotéku. Nedá se…
kozakl 13.02.2017 11:40
kozakl
Děkuji pěkně! Tak se to vyjasňuje, je to podle českého práva, díky zdejší Právní poradně a účastníků…
dida 13.02.2017 11:47
dida

Tady lze doporučit jedno ,mít jasno v situaci. Vlastník bytu má exekuci na svůj byt na který neplatí hypotéku. Takže nejlepší řešení je ukončit nájemní smlouvu předčasně a odejít. Jen proboha žádné placení nikomu. Případný nový majitel/nabyvatel nebude mít žádnou povinnost tě tam nechat a případně vracet nějaké peníze.

To ti kto takúto hovadinu nakukal do hlavy? Kde to furt žiješ, v boľševizme?

Dôvod, dôkaz s opisom:

Ak nie je nájomná zmluva zapísaná ako vecné bremeno v príslušnom LV, potom nájom skončil ku dňu zápisu nového vlastníka v katastri aj keď pôvodná nájomná zmluva trvá. Neprechádza automaticky nájom na nového a zákonného majiteľa nehnuteľnosti 1/1-na z celku.

Nechceš nám povedať, že nový vlastník v dobrej viere kúpi svoju nehnuteľnosť, ktorá je logicky bez záväzkov (lebo je majiteľ svojprávny a vie si prečítať záznamy spodnej časti LV), dostaví po zápise k.ú. s čistým LV so sťahovákom pred nehnuteľnosť, pričom v jeho majetku mu medzi futrami podstrčí pod nos absolútne neplatnú zmluvu erráta in objecto "o nájme" nejaký odkundes, čuripixel, pričom zákonný majiteľ zostane trčať na ulici, ako bezdomovec.

A to len a len z dôvodu, lebo v jeho vlastnom byte je situovaná tretia osoba, piate koleso u voza, so zdrapom flajstra v rukách, ktorá mu sladko do uška oznámi, že s kúpu nehnuteľnosti sa stal právnym nástupcom záväzkov zo zmluvy vyplývajúcej. Bingo!

Main Gááát, vreštím v zápale k tomu slovu nádhernému "bingo", ako žiadaná porno herečka v akčnom zábere. Kde to furt žijeme, v krajine zázrakov v ktorej absentuje základné právne povedomie tohoto boľševikmi vypatlaného národa zdegenerovancov. Radosť je potom vládnuť tupcom, však mám pravdu, tu u vás je náš človek Bureš a spol. ŠtB mafie. Na SR lúza VUML hnoja detto, v bledoružovom, len ich mafiáni rodičia s IQ podbíjačov podvalov u železnice vykvasili a ošperkovali písmenkami "JÚDr." pred ich ctihodným blahorodím.

Absolútne protiústavné kydy. Ešte tento hnoj niekto nenapadol na ÚS.

Vlastnícke právo je procesne nadradené nad inými vyhláškami a zákonmi v prípade, ak nový vlastník nebol oboznámený s týmito právami v čase predaja veci, kupoval majetok dobrej viere s tým, že sa k nemu neviažu žiadne práva ani povinnosti. Preto je velice dôležitá správne formulovaná a zoštylizovaná kúpnopredajná zmluva v ktorej sa presne vymedzujú pojmy v kodifikovanom, úradnom jazyku.

Zažil som obdobný prípad na SR, majiteľ vyrazil nájomcu z nehnuteľnosti na ulicu. Zasahujúcim fízlom ktorých zavolal nájomca predložil skutočný majiteľ svoj čerstvý, originál LV 1/1-ny z celku, s jeho vyznačeným trvalým pobytom a občianskym preukazom nahláseným na príslušnej ohlasovni v tej konkrétnej nehnuteľnosti ktorej sa stal zákonným vlastníkom.

Vec skončila na súde, majiteľ vyhral spor s tým, že nebol predajcom v zmluve upozornený na záväzky, tj. na nájomcu a jeho zmluvu. Nájomca sa mohol obrátiť s náhradou škody novou žalobou na pôvodného majiteľa s ktorým uzatvoril nájom. (Dokonca tento konkrétny nájom, ako čerešnička na torte, mal nájom uzatvorený na dobu neurčitú s predošlým majiteľom pričom mal tento nájomca v nehnuteľnosti nahlásený trvalý pobyt). Nájomca skončil aj s jeho flajstrom a Občianskym preukazom na ulici. Jedine hrubá sila, potom nech sa nájomca s jeho flajstrom "o nájme" súdi a domáha svojich práv aj na Štrasburgu.

Zatiaľ si skutočný a zákonný majiteľ slobodne a nerušene užíva svoje legálne nadobudnuté vlastníctvo. Tieto komunistické kydy čo si sem v linku zavesil sú protizákonné, sú v rozpore s ústavou a ľudskými právami lebo existuje hierarchia hodnotových práv.

tak treba ten paragraf v NOZ napadne novy vlastnik u US :)

muze se vam to nelibit, muzete s tim nesouhlasit, ale to je asi vsechno :)

Tieto komunistické kydy čo si sem v linku zavesil sú protizákonné, sú v rozpore s ústavou a ľudskými právami lebo existuje hierarchia hodnotových práv.

muzu poprosit o konkretni paragraf v LZPaS, Ustave CR, Obcanskem zakoniku, kdekoliv jinde, na zaklade kterych je mnou citovany §2221 z NOZ protizakonny? :) nezajimaji me pocity a "komunisticke a bolsevicke kydy", chci odkaz na paragraf, kde to bude jasne specifikovane..

diky :)

Ústava ČR je procesne nadradený zákon. Naša slovenská, podobne ako aj česká, obsahuje konkrétne články (v tej našej čl.20, 21). Ak sú v rozpore s podriadenými vykonávacím vyhláškami a zákonmi, vzniká spor, ktorý skončí pred ÚS na niečí podnet. Zatiaľ stále platí prednostne ústava, Listina ľudských práv a procesne nadradený Dohovor.

Preto je velice dôležité, aby si vo vlastnom záujem kupujúci nehnuteľnosti vymienil nad rámec povinností právo v svoj prospech čo v praxi znamená, že sa v nejakom článku predajnej zmluvy jasne uvedie skutočnosť, že sa k predávanej veci zo strany predajcu neviažu žiadne zmluvy, nájomné právo, predkupné právo, záložné právo, zmluvy o budúcich zmluvách o vecnom bremene, dary, notárske závete apod. o ktorých by predávajúci vedel alebo mal vedieť. (Ak by sa babe chcelo, to sa babe prisnilo).

Nebudem sa bezplatne rozpisovať o ostatných "vymeniených" detailoch, ktoré sú velice dôležité a mala by ich obsahovať právne nepriestrelná zmluva v prípade, ak by ju mal v úmysle nejaký pako, tretia nezúčastnená osoba z ulice či sused, čiže bývávávalý nájomca na súde či inom štátnom orgáne napadnúť. Takáto žaloba zo strany nájomcu či inej osoby by bola právne nemožná, odsúdená na zánik, súd by ju neprial a od stola zamietol, "ako vec stojí a leží".

Totižto nemajetnej lúzy je drvivá väčšina, ktorá by sa rada pelešila bezprácne v cudzom majetku, preto vznikol zločinecký boľševizmus, skostnatelý socializmus s ľudskými tvarami. Dnes sa to volá demokraticky, "ochrana slabších", zrejme pred kapitalistickou, vykorisťovateľskou, ukrutne gniaviacou, bagandžou.

Som vlastníkom viacerých nehnuteľností, ktoré "keep smilling" prenajímam. Taktiež boli moje začiatky divoké, ale vždy a zakaždým mi stačilo odvolať sa na konkrétne články ústavy, nepriestrelné zmluvy a opozičná strana spolu s židoboľševickou, chazarskou, protekčnou lúzou nacpatou komunistami do talárov, musela sklapnúť. Zraziť opätky v kramflekoch aj bez onánie pred ÚS SR.

K nejakým vyhláškam v ČR sa nebudem vyjadrovať, nemám náladu ich lúskať alebo sa sa nimi akokoľvek zaoberať.

vidim, ze dalsi debata nema smysl, protoze relevantni fakta stejne nebudou.. :)

vicemene jsem prestal cist u "židoboľševickou, chazarskou, protekčnou lúzou nacpatou komunistami do talárov".. muzu si o soudcich myslet co chci, ale takoveto plivani nepatri k vecne diskuzi..

K nejakým vyhláškam v ČR sa nebudem vyjadrovať, nemám náladu ich lúskať alebo sa sa nimi akokoľvek zaoberať.

tak potom nerad ve vecech, ktere evidentne nejsou v souhlasu s ceskym Obcanskym zakonikem.. :)

jinak v Ustave se pise jenom o nedoknutelnosti obydli, pak o majetku.. ale nenasel jsem tam ani zminku o tom, ze kdyz mam najemni smlouvu a byt zmeni majitele, ze automaticky konci najemni smlouva..

Přátelé jsem překvapena a celkem mile.
Takže pro mě platí:
§ 2221
(1) Změní-li se vlastník věci, přejdou práva a povinnosti z nájmu na nového vlastníka.

Takže, defacto, i práva nájemce na byt paralelně pokarčují. Ano?
Tudíž zástavce mého nájemního bytu (nastávající vlastník, než mu věřitel - banka převede peníze) a on zaplatí byt, se projeví po 20 denní lhůtě na Katastru nemovitostí v Listě vlastnictví a ze zástavce se stane nový vlastník. A co když nezaplatí. Nájem mně dále pokračuje, ale komu platit nájem. Oficiální Nájemní smlopuva na dobu určitou mně skončila v roce 2016 a exekutor to upřesnil na 10/2016, že nešlo prolongovat.

Je tu ještě jedna věc:
§ 2224
Byl-li pronajat byt, ve kterém nájemce bydlí, nemá pronajímatel právo nájem vypovědět z důvodu změny vlastnictví. K opačnému ujednání se nepřihlíží.
Fakt rébus. Rozumím tomu správně, mohu poprosit o případné vyjasnění i tohoto aspektu. Díky moc!

tady se nechci zamotat do nejakych domnenek, ale pokud vase najemni smlouva skoncila ke konci 10/2016 a vy stale obyvate tento byt, tak je to tak trosku nelegalni.. vyuzivate neco, na co nemate smlouvu.. staremu majiteli to mozna bylo jedno (asi to nemel cas resit, protoze byl v exekuci), novemu to mozna uplne jedno nebude..

a rekl bych, ze je uplne jedno, jestli obecne najemni smlouva prechazi na noveho majitele, protoze vase uz uz 4 mesice neexistuje..

nechci malovat certa na zed, ale klidne se vam muze stat, ze novy majitel po nabyti vlastnictvi v na KU (tzn. az se dokonci vklad za tech 20 dni, nebo kdy to bude), nabehne s partickou goril a z bytu vyhazi vsechno, co se mu nebude libit..

@Wikan
Dík za otázku.
Rébus je v ton, že chci platit nájem, abych nebydlela načerno. Tedy musím mít smlouvu, ale otázka zní, zda nabyvávající majitel toho bytu, který si vlastně bere úvěr na být od věřitele - BANKY, mi může Smlouvu dát, když byt ještě nevlastní. Není vlastníkem. Možná až za těch 20 dnů, tudíž do 22. února. Ne?

Teď se z Katastru nemovitosti dovídám, že zástavce již má:
Vlastníci, jiní oprávnění
Vlastnické právo
To je vázano na Zástavní právo smluvní.
Chce se mnou uzavřít Smlouvu na nájem. Je to dobrý postup? Díky mnohokrát za upřesnění postupu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...