Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem školní úraz

Dobrý den, Stal se mi školní úraz vše je napsáno níže :)
při tělocviku když jsme hráli řecko-římské zápasy mě spolužák chytl do kravaty a položil na zem. druhý den jsem šel do školy ale pak mě začali bolet záda a krční páteř. po vyšetření jsem dostal límec který jsem nosil 4 týdny. teď mám rehabilitace a cvičení. ve škole je vše sepsáno a po dokončení rehabilitací mám přinést všechny papíry a pošlou to na pojišťovnu. Chtěl by jsem se zeptat kolik bych mohl dostat peňez? děkuji za odpověď

Předmět Autor Datum
To ti bude schopna říct asi jen pojišťovna. Doktor ti vypsal papír pro pojišťovnu s bodovým ohodnoce…
Hanyse.k 28.12.2014 09:59
Hanyse.k
No mě žádný bodovací papír doktor nepsal, mohu se tam stavit i teď?
Pan M 28.12.2014 11:55
Pan M
Já bych začal v té pojišťovně, jestli k tvému úrazu mají všechny potřebné podklady. Že doktor nepsal…
Yarda 28.12.2014 12:28
Yarda
Něco by ti mohla dát i tvá vlastní pojistka na úraz, pokud ji máš.
čumil_old 28.12.2014 19:44
čumil_old
Teprve po ukončení léčby, tj. po ukončení všech rehabilitací a pod., může lékař vyplnit dokument Pos…
lgm64 03.01.2015 23:23
lgm64
Podle toho. co jsem si s pojišťovnami prožil můžu doporučit následující: Volat neustále na info link…
Radek Palán 04.01.2015 15:22
Radek Palán
papír s body od OL nedostaneš.jinak hodnotu bodu lze zjistit na stránkách MZ nebo za pomocí strejdy… poslední
kamzl 04.01.2015 22:22
kamzl

To ti bude schopna říct asi jen pojišťovna. Doktor ti vypsal papír pro pojišťovnu s bodovým ohodnocením úrazu, a pak i pojišťovny mají své tabulky. Osobně bych nepočítal z nějakou závratnou sumou.

Já bych začal v té pojišťovně, jestli k tvému úrazu mají všechny potřebné podklady. Že doktor nepsal žádné lejstro pro pojišťovnu před tebou, mohl ho psát po ordinačních hodinách když vyřizoval papíry a poslat rovnou pojišťovně. Případně mu nikdo neřekl, že má nějaké lejstro psát - v čekárnách bývají vyvěšené ceníky kolik se za podobné papíry platí.

Teprve po ukončení léčby, tj. po ukončení všech rehabilitací a pod., může lékař vyplnit dokument Posudek o bolestném. Tam závažnost úrazu ohodnotí body. Boduje od 0 do 100 bodů a při velmi závažných úrazech může body navýšit o 50 procent. To není tvůj případ. Bodování léčby po ukončení je dáno tím, aby byly vyloučeny případné další komplikace v léčbě mající vliv na tvůj zdravotní stav a samotný průběh léčby. Pojišťovny za každý bod hradí 120,- Kč (jestli si dobře pamatuji). Potvrzení posudku o bolestném si lékař nechá zaplatit (u nás někteří lékaři požadují až 150,- Kč). Potvrzení platby je také dobré doložit pojišťovně, je to součástí pojistného plnění. Bodové ohodnocení tvého úrazu odhaduji tak na 5-10 bodů, určitě nepřekročí dvacku.

Podle toho. co jsem si s pojišťovnami prožil můžu doporučit následující:
Volat neustále na info linku a zjišťovat, jestli mají vše. Nenechat se odbít, že to má na starosti likvidátor a neustále zjišťovat jaký je stav. Jinak to nechají "vyhnít".

papír s body od OL nedostaneš.jinak hodnotu bodu lze zjistit na stránkách MZ nebo za pomocí strejdy Googla.

OL zašle po všech vyšetřeních lékařskou zprávu zdr. pojišťovně, ta si nejdřív udělá "nezávislý posudek" a na základě toho ti vyplatí nějakou sumu.Respektive ne tobě ale rodičům, jestli ti nebylo 18.

jestli, jako že asi jo je i škola pojištěná proti tomuhle tak by měla v rámci dobrých vztahů inicializovat taky nějaké pojistné plnění a odvodit z toho i personální důsledky.

Pokud máš ještě nějakou soukromou pojistku rodiče musí toto oběhat a ještě jim něco přidaj, podle těch jejich tabulek.

Peněžně se to dá říct složitě, jsou úrazy co popisuješ kdy se to plnění pohybuje kolem 2000,- ale může to být i 20000,- na tohle těžko odpovědět.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru