Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Špatně zaplacena pokuta

Zdravím,

Dostal jsem klasickou pokutu od strážníků, nechal jsem si vypsat složenku a zaplatil jsem ji online, potom co jsem ji poslal na účet jsem si všiml že do variabilního symbolů jsem měl uvést své rodné číslo, ale to jsem neudělal, uběhl již měsíc a peníze se mi nevrátili, takže asi předpokládám že pokuta je zaplacena, je to tak?

Děkuji za případné rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chlapi, jak že je to s tou pokutou? nový
milan.cukrar 25.09.2018 21:08
milan.cukrar
Zaplatená pokuta bude im na účet pripísaná - o to sa neboj. Bude však v "kolonke" neidentifikovaná"… nový
yYy 26.09.2018 18:55
yYy
Čo ti bráni opraviť, doplniť údaje (oskenuj ústrižok, doplň dáta so sprievodným plain textom v maile… poslední
ahasver.chamachir 26.09.2018 20:31
ahasver.chamachir

Zaplatená pokuta bude im na účet pripísaná - o to sa neboj. Bude však v "kolonke" neidentifikovaná" - teda nebude spárovaná. Ak si však to posielal z IB (Internet Banking) - vo výpise sa im ukazuje účet, odkiaľ to prišlo, tiež sa tam ukazuje majiteľ účtu (ďalšie žiadne údaje však už nie - teda údaje pri zriadení účtu sa nezobrazia - dátum narodenia, číslo OP, bydlisko a pod.). Ak si dostal pokutu, strážnici si na 100% overovali tvoju totožnosť - to istotne majú uvedené i v hlásení. Takže po čase sa vrátia k tým nespárovaným platbám a pomocou mena majiteľa účtu zistia aj to za čo to bolo platené, zistia z hlásení aj za čo to bolo a kedy to bolo udelené a platbu (síce neskoro, ale predsa) spárujú.
Ak by to nevedeli - ozvali by sa - a tebe by potom stačilo poslať len časť z výpisu účtu, kde bola platba realizovaná a vec by sa vyriešila.
Ešte doplním - ak by náhodou požadovali znova zaplatiť - zaplať - pri koncoročmnej uzávierke by im vyskočila tá nespárovaná platba a museli by ju vrátiť späť na účet odosielateľa - inak by sa správny orgán mohol dopustiť neoprávneného obohatenia (a je jedno, či je to 1 Kč, alebo 100 Kč - nepatria im).

Čo ti bráni opraviť, doplniť údaje (oskenuj ústrižok, doplň dáta so sprievodným plain textom v maile poslaný na adresu PZ SR). Dnes ti ústredie servera MS SR pošle obratom na tvoj mail prijatie, potvrdenie, ak tejto lúze vyplníš na ich stránke serveru patričnú klonku s prišpendlenou prílohou. Ideálne mať ZEP, ten vec istí.

Sa spamätaj, než čakáš tíško, ako zdecimovaný okropeček v poradí, ako hus na pivo, než ťa začne obháňať o šesť mesiacov exekútor.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru