Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plná moc a nárok na dokumenty.

Změnil jsem dodavatele plynu a přešel tak od RWE k Europe Easy Energy a.s.. Nyní od 1.12.2012 by mi už snad měl plyn dodávat Europe Easy Energy a.s.. Novému dodavateli plynu jsem dal plnou moc k vyřízení všech úkonů souvisejících se změnou dodavatele plynu (podání výpovědi a uzavření nových smluv). Nyní by mne zajímalo zda mám nárok na to aby mi Europe Easy Energy a.s. poskytla všechny dokumenty které na základě mnou udělené plné moci za mne snad vyřídili. Rád bych tyto dokumenty (výpovědi, smlouvy) měl k dispozici pro kontrolu a pro případ nějakých sporných situací abych měl nějaké doklady kterými bych mohl argumentovat. Obrátil jsem se proto v této záležitosti na Europe Easy Energy a.s. a požádal je zda by mi tyto dokumenty nemohli zaslat. V odpovědi mi sdělili, že "Bohužel Vám tyto dokumenty nemůžeme poskytnout, protože je posíláme online naším systémem.". Předpokládám, že by snad mělo být jedno jakým způsobem to vyřizovali a posílali a i když to možná mají pouze v počítači v elektronické podobě tak snad by neměl být problém to vytisknout a zaslat mi. Kdybych jim plnou moc k vyřízeni toho všeho nedal a vyřídil si to všechno sám tak bych tyto dokumenty měl. Zajímá mne proto zda vůbec mohou mi odmítnout tyto mnou požadované dokumenty poskytnout (zaslat) a nebo zda na to mám nějaký právní nárok kterým bych mohl argumentovat.

Předmět Autor Datum
Tak dnes před chvíli mi přišel od Europe Easy Energy a.s. tento e-mail: Dobrý den, Váš požadavek b… poslední
vlazy 05.12.2012 12:20
vlazy

Tak dnes před chvíli mi přišel od Europe Easy Energy a.s. tento e-mail:

Dobrý den,

Váš požadavek byl předán na příslušné oddělení. Příslušné dokumenty Vám budou zaslány na tento e-mail a na Vaši adresu.

S pozdravem

Z toho vyplývá, že asi uznali můj požadavek na zaslání mnou požadovaných dokumentů a snad nezklamou a zašlou mi je tak jak mne o tom informuji.
Mne by ale ještě zajímalo zda na tyto dokumenty které od ních požaduji mám z právního hlediska nějaký nárok a nebo to záleží pouze na jejích dobré vůli zda mi to zašlou nebo ne. Já si myslím, že by to snad mělo být samozřejmosti a měli by to snad zasílat automaticky všem kterým záležitosti se změnou dodavatele plynu vyřizují na základě plné moci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru