Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem exekuce

Nema.
Exekutor na exekuciu potrebuje sudny prikaz.
Na vniknutie do tvojho objektu ma 2 moznosti.

§ 325b
(1) Povinný umožní tomu, kdo provádí výkon rozhodnutí, přístup na všechna místa, kde má své movité věci umístěny.
(2) Každý, v jehož objektu má povinný svůj byt (sídlo, místo podnikání) nebo jiné své místnosti, je povinen strpět, aby ten, kdo provádí výkon
rozhodnutí, provedl prohlídku bytu a jiných místností povinného. Nesplní-li tuto povinnost, je ten, kdo provádí výkon, oprávněn zjednat si k bytu nebo jiné místnosti povinného přístup.
Prva moznost je passe pokial neexekuju prave teba, pretoze ty nie si Povinny.
Druha moznost prestava platit ak exekuovana osoba nie je tvoj najomca a nema tam trvaly pobyt (takze ziadne, ze kamarat je u mna, a preto mozem vstupit do tvojho objektu). Ak trvaly pobyt ma mozes exekutorovi ukazat zachod a povedat, ze to je miestnost cloveka s trvalym pobytom u teba nech si zabavi co chce, pripadne prehlasis, ze povinny u teba nevlastni ziadnu miestnost a na adrese sa trvalo nezdrzuje. Idealne je privolat si Policiu, je celkom zabavne ako potom policajti nevedia, co maju robit;o).
Btw celkom otazne je aj nasilne vniknutie do bytu. Ziaden zakon neupravuje nasilne vniknutie do obydlia ak si v nom. Proste ak si doma exekutor do obydlia vniknut nemoze. Exekutori teda vyuzivaju cas kedy ludia doma nie su. A tu je ten paradox. Exekutor musi vykonavat exekuciu sam, alebo ju mozu vykonavat jeho zamestnanci. Kto su jeho zamestnanci je vymenovane v zakonie. Privolany zamocnik, ktory by pripadne otvaral dvere nie je poverenym clovekom vykonavat exekuciu, takze sa vniknutie do bytu kona neopravnnene.
A je tu este jeden bombonik a to, ze exekutor je zodpovedny za skodu, ktora vznikla pocas exekucie, takze ak vam vyvali drahe dvere bude ich musiet zacvakat pokial nepreukaze, ze nevyvinul maximalne usilie a danym skodam sa nedalo zabranit.
Inak to, co ukazuju v TV, cize hystericke socialne rodiny, exekutori lepiaci na rozne veci svoje stitky s evidencnym cislami, stahovakov ako vynasaju hnutelne veci a pod sa deje len malokedy. Gro exekucii prebieha elektronicky, blokovanie uctov, prevod nehnutelnosti, zabavenie vozidla pod. Vacsina exekutorov nasilim do bytu v zivote nevstupila, pockaju si, aj ked sa clovek zo zaciatku schovava skor, ci neskor spravi chybu a nie je problem zablokovat mu ucet aj po rokoch. Malokto chce zit ako stvanec, nemoct mat nikdy oficialny prijem, ziaden ucet v banke, oficialne nikdy nic nevlastnit, vsetko si nechavat pisat na inych a menit casto svoj pobyt (kedze ludia sa exekucii boja a nikto nechce mat u seba dlho cloveka s exekuciami). Viem to lebo mam znamych manzelov, ktori sa exekuciam venuju uz od zaciatku co vznikli, su to velke ryby v komore a rozpravali mi uz desiatky pribehov ako to chodi v skutocnosti...a moc im teda nezavidim aj ked ich odmeny byvaju nekrestanske.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny