Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dopis do vlastních rukou... a po deseti dnech do schránky

Doručovatelka by měla fakt průser, kdyby něco (reklamace apod).
Tímto způsobem se doručují zásilky dle Správního řádu (paragrafy po mně nechtěj) a tam to takhle je. Do schránky se to háže proto, protože proběhla 10 dní lhůta (striktně daná SŘ) a pak nastane vhoz do schránky, čímž je zásilka doručená se všemi důsledky. Při vhozu do schránky doručovatel oddělí dodejku a na ní vyznačí, že to v ten který den vhodil do schránky.
Formální buzerace to je, o tom žádná. Nastíním situaci:
zásilka s červeným pruhem, lze vydat výhradně adresátovi. Přijde zmocněnec (má průkaz zmocnění od pošty) a zásilku mu nedám. Nemůžu, nesmím. Po pár dnech to má ve schránce. Rozum nad tím stojí.
Tohle ale není zrovna extra velký průser - blbé to mají ti, kdo se odstěhovali a něco podobného jim přijde. Tam to probíhá tak, že se to na 10 dnů uloží (výzva se nedá, není kam, když dotyčný nemá schránku; nanejvýš se někde v baráku vylepí poučení z dopisu). Po proběhnutí lhůty, když by se to mělo vhodit, se to nevhodí (není kam) a vrátí se to zpátky ouřadu. Ten to vyvěsí někde na chodbě na nástěnku (tam si nejsem jist lhůtou, jak dlouho to tam je) a písemnost je doručená vyvěšením.
S tou plnou mocí, popřemýšlej. Jestli dcera jezdí třeba do ciziny, tak se to může fakt hodit. Stojí to pade na tři roky... Jediná nutnost - návštěva dcery na kterékoli poště. Když přijde něco, co nebude mít červený pruh (= do vlastních rukou výhradně jen adresáta), tak ti to dají bez problémů. Platí to i na modrý pruh.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny