Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dopis do vlastních rukou... a po deseti dnech do schránky

To o cem pises, byla jednoznacne obalka se zelenym pruhem, oznacena jako typ I, vetsinou se tak dorucuji soudni osilky, nebo Statniho zastupitelstvi..... Ta je do vlastnich rukou, jen adresatovi.

Po neuspesnem doruceni, je ve schrance ponechana vyzva ( bohuzel se ponechava i v pripade, ze dorucovatel zjisti, ze dotycny adresat zde jiz nebydli, predejde se tak pry pravnickym tahanicim, rozhodujici je adresa uvedena ve spisu )- pote se musi dopis 10 dni ulozit ( posta, podatelna.... ) a 11den musi dojit k opetovnemu doruceni, s tim, ze dopis se zde muze ponechat v oznacene schrance.
Delame to tak prakticky denne a selskej rozum me to nebere, ale nadrizeni jsou jinyho nazoru.

Jsou pak jeste typ II a III.

TYP II : Do vlastnich rukou, jen adresata, tady se ponecha vyzva a 10den je dopis bran fakticky za doruceny. Je to vlastne jen formalni naplneni , nebo splneni povinnosti fyzicky dorucit, je to jakasi obrana proti vecnym neprebiratelum obsilek . pouziva se to hojne v obcanskopravnim rizeni, u trestniho se musi fyzicky dorucit, takze vlastne je to sice uleva, ale jen castecna .( tento typ se dorucuje nejcasteji )

TYP III : Obalku lze hned pri prvnim dorucovani ponechat v oznacene schrance, dorucuji se tak nepodstatne veci, respektive veci, ktere nemaji velkou dulezitost .

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny