Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě mobilu, podvod

Zdravím. Ano, vím jsem idiot ale určitě nejsem první ani poslední kdo naletěl. Tak mě tu prosím neukamenujte. Jde o to, že jsem si koupil z Bazosu mobil, ale dotyčný chtěl peníze předem na ůčet (2000,-) a zbytek po převzetí balíčku. Inu, peníze jsem mu odeslal. Přes email i telefon se zdála komunikace duvěryhodná. Byli jsme domluvení že jakmile bude mít peníze na ůčtě že pošle balík. Ale nestalo se, telefon nebere, na emaily ani smsky neodpovídá prostě nic. Mám kompletní záznam z emailu. Jeho jméno, číslo ůčtu, telefon a samozřejmě adresu, ktera je nejspíš vymyšlená. Mám i jeho IP adresu (90.111.182.38)Pomůže to k něčemu ? Když zajdu na Policií budou po něm pátrat nebo tak něco ? Existuje něco čim bych ho mohl smskou nebo emailem postrašit ? Emaily i SMS si nejspíš čte, ale neodpovídá tak bych ho chtěl nějak postrašit aby mi vratil peníze nebo poslal mobil. Bohužel nic mně nenapadá tak jestli nemáte nějakej "text" kterej bych mu mohl poslat. Omlouvám se jestli jsem to hodil do špatné sekce. Děkuji předem za každě odpovědi a rady :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
taky jsem si tam chtěl koupit ale seru nato lidi jen podvádí
War1944 14.12.2012 08:56
War1944
Kupovat mozes, ale od serioznych ludi. Ja, ked som predaval na bazosi uviedol som svoje meno, url fi… poslední
fleg 14.12.2012 09:29
fleg

Kupovat mozes, ale od serioznych ludi. Ja, ked som predaval na bazosi uviedol som svoje meno, url firemnej stranky, telefon, ktory sa zhodoval s tym na stranke a kto chcel mohol si ma najst v zozname firiem, v zivnostenskom registry, mohol si pozriet akutalny vypis, telefonny zoznam na koho je cislo vedene, mohol pogooglit, pozxriet si pripadne zoznam dlznikov a pod.
Navyse sa treba vyhybat podozrivo lacnym vyrobkom.
A pri mobiloch ti poradim dalsie pravidlo, ktorym znizis riziko podvodu. Mozes si overit, ci naozaj dotycny vlastni dany mobil.
Podla IMEI cisla vies zistit vyrobcu a typ telefonu, takze sa ho spytaj pocas hovoru, ci ma mobikl pri sebe, ci ho vie zapnut a nech na nom zada *#06#, vyskoci mu IMEI telefonu, ktory zadas hned na stranke tacquery.php a dostanes vyrobcu a typ telefonu. Pokial sa dotycny zacne vykrucat tvoje podozrenie by sa malo urcite zvysit. Pokial z toho mobilu, ktory chces kupit prave vola trvaj na tom, ze chces vediet IMEI hned.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru