Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem mám nárok na podporu?

Dobrý den. Potřeboval bych objasnit právo. Rok a půl pracuji ve společnosti jako servisní technik vstřikolisů. Bohužel během této doby jsem v pracovní době dostal astmatický záchvat a bylo mi diagnostikováno astma. Jako technik vstřikolisů pracuji v prostředí s plastama, kde vlivem procesu se vytváření zplodiny a nedělá mi to nejlépe. Vzhledem k mé situaci jsem si začal hledat nové místo. Bohužel zatím je to ve fází pohovorů. Zajímalo by mě, jestli při podání výpovědi, ať už z osobních nebo zdravotních důvodů, měl bych nárok na podporu, kdybych do výpovědní lhůty nesehnal práci? Děkuji za objasnění

Předmět Autor Datum
Zaměstnanec, který z práce odešel z vlastní vůle podá výpověď nebo odejde dohodou má nárok pouze na…
rokator 16.01.2013 13:08
rokator
Nech si dát výpověď ze zdravotních důvodů - budeš mít nárok na odstupné.
Dale Cooper 17.01.2013 09:58
Dale Cooper
a to jde??
drpepa 17.01.2013 17:01
drpepa
No nejdřív bys měl mít asi posudek od lékaře, že nemůžeš vykonávat dosavadní práci, to předložit zam…
hm 17.01.2013 18:15
hm
Pochopitelně že to jde, má to však svá "ale": V případě, že chcete zrušit pracovní poměr ze zdravot… poslední
Dale Cooper 18.01.2013 21:34
Dale Cooper

Pochopitelně že to jde, má to však svá "ale":

V případě, že chcete zrušit pracovní poměr ze zdravotních důvodů, potřebujete lékařský posudek vydaný zařízením závodní preventivní péče, ve kterém musí být výslovně deklarováno, že nemůžete dále konat práci bez vážného ohrožení svého zdraví. Zaměstnavatel Vám musí nabídnout výkon jiné, pro Vás vhodné práce. Jestliže tak neučiní do 15 dnů ode dne předložení takového posudku, můžete pracovní poměr zrušit okamžitě (§ 56 zákoníků práce).

V případě, že Vám ji nabídne a odmítnete výkon této jiné, pro Vás vhodné práce, nemůžete pracovní poměr ukončit okamžitým zrušením podle § 56 písm. a), ale zaměstnavatel je povinen Vás přeložit na jinou práci (podle § 41 odst. 1 písm. a) - tato povinnost zaměstnavateli vzniká již doručením lékařského posudku). V žádném případě Vás nemůže ponechat vykonávat dosavadní práci pro rozpor s § 103 odst. 1 písm. a).

V případě, že platně okamžitě zrušíte pracovní poměr ze zdravotních důvodů v souladu s § 56, máte nárok na odstupné ve výši nejméně trojnásobku průměrného výdělku.

Zdroj

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru