Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vyznačenie právoplatnosti uznesenia

Zdravím všetkých práva znalých. :-)

Mám rozhodnutie súdu, ktorý rozhodol uznesením.
Citujem: "Proti tomuto uzneseniu je prípustné podať odvolanie do 15 dní od doručenia uznesenia..."

Nakoľko lehota 15 dní od doručenia (aspoň teda mne) už dávno vypršala, chcel som si dať vyznačiť na súde právoplatnosť. Na infocentre súdu som sa dozvedel, že sa im ešte nevrátili všetky doručenky a právoplatnosť mi nevyznačia. Zisťoval som, kde je problém a dozvedel som sa, že sa súdu vrátila zásielka určená protistrane, z dôvodu že adresát je nezastihnuteľný a nebolo možné zásielku doručiť... Preto vraj budú zisťovať pobyt protistrany, kde sa nachádza, býva, žije, či nie je vo výkone trestu ... bla,bla,bla...

Viem, že právoplatnosť nadobudne až doručením poslednému účastníkovi od vtedy 15 dní.., ale predsa nemôže súd hľadať účastníka konania "pol roka". :i:

Chcem sa opýtať: je tento postup úradníkov na súde "normálny" ??? Predsa ak si adresát zásielku nevyzdvihne (prípadne je nezastihnuteľný), nezdržuje sa na adrese trvalého pobytu atď. zásielka sa považuje za doručenú uplynutím nejakej lehoty nie??? (Tuším 10 dní...). K dnešnému dňu to je 13 dní po lehote, kedy malo uznesenie nadobudnúť právoplatnosť.


Údajne budú zisťovať adresu a to môže trvať aj mesiace. Ešte raz sa pýtam, je toto normálne ??? Ako mám postupovať?

Ďakujem.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny