Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Internetový podvod

No to že škoda přesáhne 5000 Kč neznamená, že by se automaticky jednalo o trestný čin, automaticky se jedná pouze o nedokončený obchod. Prokázat, že prodejce měl hned zpočátku úmysl ten odbchod nedokončit, bude bez jeho doznání skoro nemožné. Takže v případě trestního oznámení následují tři varianty:
1) policie totožnost prodejce nezjistí a odloží to - pachatel neznámý,
2) policie totožnost prodejce zjistí, ten se vymluví např. na to, že peníze za zboží už stačil utratit a zboží těsně před odesláním ztratil, takže ho už nemohl odeslat, policie to odloží - je to jen občanskoprávní věc, tedy překážek k dokončení obchodu nastala až v průběhu obchodu a nelze prokázat, že by měl prodejce hned zpočátku úmysl ten obchod nedokončit,
3) policie totožnost prodejce zjistí, ten se přizná, že už ze začátku měl úmysl ten obchod nedokončit, zboží nezaslat a peníze si ponechat, teprve potom je to pachatel trestného činu "podvod".

Ale jestli si někdo myslí, že se pachatel dobrovolně přizná, tak se plete, samozřejmě vyjímečně se to stát může. Tohle prostě nemá vůbec cenu řešít, je dobré se z toho jenom poučit. Uvědomte si konečně, že v dnešní době má přístup k internetu kdokoliv.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny