Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vraceni zbozi

Dobry den, u firmu elektroworld jsem se pred ctyrmi dny koupil fotoaparat bohuzel jsem doma zjistil ze fotky z nej jsou hrozne a tak bych chtel zbozi bud vymenit za jine nebo vratit penize.Mam na to ze zakona pravo? Zbozi je samozrejme v orig obalu a prakticky nepouzite.
Dekuju moc za kazdou radu

Předmět Autor Datum
Pokud bylo zboží zakoupené na dálku (např. přes internet) máš ho právo vrátit do 14dnů bez udání dův… nový
manas 17.03.2013 12:50
manas
To jsem si myslel, dekuju za odpoved, ono to dela spatne fotky protoze je to kram:-( nový
capa 17.03.2013 13:19
capa
Pokud to dělá špatné fotky protože je to krám, tak to není závada, ale to, že je to krám, což se opr… nový
J.C. 20.03.2013 20:48
J.C.
Otázka je, co to jsou špatné fotky, že. Podobnou věc jsem řešil dvakrát, ale vždycky jsem byl ochotn… poslední
Zarniwúp 20.03.2013 22:09
Zarniwúp

Pokud bylo zboží zakoupené na dálku (např. přes internet) máš ho právo vrátit do 14dnů bez udání důvodu. Pokud si ho zakoupil v kamenné prodejně tak nárok na vrácení peněz nemáš.
Pokud to dělá hrozné fotky kvůli nějaké závadě, tak reklamovat a odstoupit od smlouvy.

Otázka je, co to jsou špatné fotky, že.
Podobnou věc jsem řešil dvakrát, ale vždycky jsem byl ochotný si z obchodu nějaký ekvivalent odnést a šel jsem tam i s možností, že to bude prostá reklamace. V obou případech jsem ale řešil věc čerstvě zakoupenou, t.j. dva-tři dny.
V Euronicsu jsem vracel nějaký microsystém DVD s tím, že se DVD po cca sedmi minutách přehrávání zasekne. Že bych tedy chtěl microsystém vrátit, případně že si prostě u nich koupím jiný. Navrhování reklamace jsem nechal na nich, vůbec jsem se o ní nezmiňoval. Nejdřív tedy řekli, že ať se podívám, jestli by mi nějaké jiné zboží nevyhovovalo a potom, co jsem žádný ekvivalent nenašel, mi v pohodě vrátili peníze.
Podruhé jsem vracel vrtulník na vysílačku u nějakého stánkaře (tak trochu speciálka, samé modely na vysílačku). Vrtulník nešel stabilizovat za letu (osobně si myslím, že to byl prostě krám bez gyroskopu). Opět bez problému, odnesl jsem si mírně dražší, už normálně fungující vrtulník.
V obou případech jsem se vyhnul reklamaci, která by mi hlavně vadila kvůli času.

Vím, že to není žádná právnická rada, ale pokud nějaký foťák chceš a tenhle fotí na prd, tak se v Electroworldu prostě zeptej, jestli ti ho nevymění za jiný (samozřejmě s dorovnáním ceny). Podle mě je pravděpodobné, že ti vyhoví, i když na to s největší pravděpodobností žádný zákonný nárok není.

Pokud to nevyjde a ten foťák fotí tak blbě, že je víc k vzteku, než k užitku, tak bych reklamoval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru