Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Složky platu u státního zaměstnance - absolvent VŠ

Dobrý den,
v červnu budu absolvent inženýrského studia VŠ (bez praxe v oboru) a již nyní si domlouvám práci ve státním podniku ČHMÚ. Bylo mi řečeno, že na začátku jsou peníze bída, že budu dostávat jen mzdu podle platových tabulek. Chtěl bych se zeptat do jaké platové třídy spadám, pokud mám Magisterské VŠ vzdělání, našel jsem nějaký rozpis, ale mnoho se jich prolíná a moc tomu tam nerozumím a chci vše důkladně vědět před podpisem smlouvy.

Našel jsem na MPSV tento popis a nevím kam mohu spadat, jelikož jsem někde vyčetl, že ani vyšší vzdělání nemusí vést k vyšší platové třídě, nicméně k vykonávání práce je zapotřebí vzdělání až z Ing. studia, kde jsme měli předměty na danou problematiku zaměřenou:

10.
platová třída
vysokoškolské vzdělání v bakalářském studijním programu nebo vyšší odborné vzdělání

11. - 12.
platová třída
vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu nebo vysokoškolské vzdělání v bakalářském studijním programu

13. - 16.
platová třída
vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu


Také jsem někde zjistil, že ve zkušební době (3 měsíce), není vypláceno žádné osobní ohodnocení, takže bych zřejmě dostával pouze tu fixní mzdu? Z čeho všeho se může skládat mzda takového zaměstnance a na co má nárok (noční se nedělají, stejně tak se nepracuje o víkendech). A zaměstnavatel mi řekl, že až po roce mi může něco přidat. Nicméně, vzhledem k tomu že se chci osamostatnit,tak bych nerad celý rok byl na 13 tisících hrubého. Proto si chci nejprve vše důkladně zjistit.

Děkuji a hezký den.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny