Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dovoz zboží ze třetích zemí

Dobrý den,
pročetla jsem již spoustu fór, ale pořád v tom mám trochu zmatek a z celní zprávy na odpověď čekám marně už měsíc. Proto bych ráda věděla, jak to vše má být, aby nebyl nějaký průšvih.

Mám živnost, nejsem plátce dph a daním paušálem (60%).
Chtěla bych dovážet oblečení od jedné firmy z Thajska (žádné padělky ani značky, jedná se o autorské designy dané firmy). Z dosavadních zjištění předpokládám, že plátce DPH být nemusím ani při dovozu zboží ze třetích zemí, pokud není můj obrat za rok vyšší než 1 mil. Kč, clo a dph z dané zásilky zaplatím na celnici v čr. Do nákladů si nic dávat nebudu, protože uplatňuji danění paušálem. Musím k tomuto zboží mít nějaký certifikát nebo jiné doklady?
A při dovozu zboží z eu je limit hodnoty zboží kolem 300 tisíc, potom se musím registrovat jako plátce dph, je to tak?

Budu ráda za upřesnění toho mého zmatku :)

Předmět Autor Datum
jestli si to dobře pamatuji, tak je to tak - také jsem dovážela zboží z Thajska. Ale měla jsem na to…
daneva 29.04.2013 19:43
daneva
Tak dobře, děkuju :) ještě si to zítra ověřím telefonicky na celní správě, aby na mě pak neskočila n… poslední
xcmelovak 29.04.2013 20:17
xcmelovak

jestli si to dobře pamatuji, tak je to tak - také jsem dovážela zboží z Thajska. Ale měla jsem na to účetní, dávala jsem do účetnictví faktury + potvrzení o zaplacení přes paypal + kurz měny daný den - nedanila jsem paušálem - výhodnější bylo danit "normálně" :-)
plátce dph jsem rovněž nebyla

Tak dobře, děkuju :) ještě si to zítra ověřím telefonicky na celní správě, aby na mě pak neskočila nějaká kontrola. On ten textil je spíše vedlejší produkt. Jinak dělám hlavně ručně vyráběné věci, kde je velká marže, protože materiál je levný, ale výroba je náročná - proto ten paušál. Každopádně děkuju.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru