Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kupujici poškodil predmět chce vratit penize

zdravím nedávno jsem prodal na portálu aukro položku blesk na foták, kupující zaplatil předmět mu byl poslán po pár dnech mi napsal že mu nejede a jak to budeme řešit blesk byl funkční a tak jsem byl přesvědčen že má jen bud slabé baterky nebo si za to může sám a nechal jsem si blesk poslat zpátky s tím že se na nej podívám blesk mi přišel domu a zjistil jsem že nejde ani manuálně ani na fotoaparátu prodával jsem to bez záruky sice jako novy protože novy byl ale záruku jsem ztratil takže bez záruky kupujici chce po mě bud funkční blesk nebo peníze zpátky. řešil jsem to přes aukro a ti od toho dali ruce pryč , kupující řekl že to bude řešit přes polici čr ze už jednou to tak dělal že se nedoplatím a podobné vyhružky chci se zeptat jak se mám zachovat co můžu čekat jak to je potom u soudu a podobě děkuji za cokoliv jsem tu celý den připojeny tak budu sledovat a ptát se ještě

Předmět Autor Datum
Blesk lze zničit dříve, než po "pár dnech" Prodával jsi bez záruky, uživatel měl možnost blesk něko…
touchwood 06.05.2013 18:52
touchwood
nevim přesne bylo to v rozmezí 3-5 dnů kdy se ozval ze nejede
granda 06.05.2013 19:14
granda
já bych to řešil tak, že bych mu napsal, že předmět používal několik dní, přičemž jej přitom mohl po…
touchwood 06.05.2013 21:19
touchwood
nemůžu dohledat fakturu z ktereho internetoveho obchodu jsem to koupil prostě smula poslední
granda 06.05.2013 21:27
granda

Blesk lze zničit dříve, než po "pár dnech"

Prodával jsi bez záruky, uživatel měl možnost blesk několik dní (kolik přesně?) používat..

Pokud to opravdu začne řešit přes PČR (myslím ale, že tě lakuje), tak si sežeň svědky, kteří potvrdí funkčnost a bezchybnost blesku v době prodeje.

já bych to řešil tak, že bych mu napsal, že předmět používal několik dní, přičemž jej přitom mohl poškodit. Pokud jsi jej prodal s vědomím, že bylo OK a nevykazovalo žádné vady, nevidím důvod proč bys měl něco vracet. Na druhou stranu by mě zajímalo, jak je možné, že jsi přišel o záruku?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru