Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zákaz školy zveřejnování fotek na FB

Dobrý den, já sice nevím zda-li to sem patří ale potřebuji se na to zeptat. Ve škole nám zakázali zveřejnovat naše fotografie ze školních akcí na Facebook. Údajně proto, že se nějak poškozujeme. Máme zakázáno sem dát např. fotku ve které stojím já a přátelé před branou Dolních Vítkovic, což nás štve. Nikdy nikdo z nás nezveřejnil fotku, která by druhé zasměšnila. Ba naopak naši učitelé mají na svých profilech naše fotky, které se nám nelíbí. Fotka je dle mého názoru mé duševní vlastnictví a já si s ní mohu dělat co chci. Je to pravda? Má škola právo nám toto zakázat, i přeso že by ji do toho nic nemělo být? Škola nám vyhrožuje policí, za každou fotku kterou zveřejníme. Co máme dělat? Můžeme se s tímto na někoho obrátit?

Za žáky školy, Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sorry, ale tento příspěvek si neodpustím... Mimochodem je vidět, jaké problémy děvče máš a ještě s t…
Craft 13.05.2013 01:30
Craft
Prostě základní hodnoty jsou v čudu. No, nevím jestli Vás k této větě vyprovokovala snaha ukázat sv… poslední
Otazník. 13.05.2013 07:21
Otazník.

Sorry, ale tento příspěvek si neodpustím...
Mimochodem je vidět, jaké problémy děvče máš a ještě s tím hned utíkáš do právní poradny. Doufám, že stejně úzkostlivě dbáš i o práva druhých, jako o ty své. Nejlepší bude, když si na FB dáš rovnou profil celé svoji rodiny s adresou a kdo je kdy doma a kdy odjedete na dovolenou a další podrobné informace, které mají zloději rádi :-) Pro další agentury je pak fakebook, pardon facebook taky bohatým zdrojem osobních dat, který tam uživatelé ochotně a rádi dávají. Pak se každý jako osel divý, jak kvete cyberšikana a další delikty a rodiče si ve své naivitě tyto hrozby vůbec neuvědomují. FB mi spíše přijde jako jeden obrovský veřejný deník, takže osobně chápu vedení školy. Něco jiného by bylo oficiální stránky školy, které mají svého správce (admina) na půdě školy.
Na druhou stranu pak v jiném vlákně čtu, jak si takový vykuk chrání osobní data tak úzkostlivě, že uvádí nepravdivé údaje v objednávce eshopu a pak se klepe strachy. No aspoň si to uvědomuje, sice pozdě ale přece. Určitě ale na svém profilu na FB má pomalu i velikost bot. Sorry, ale tato náctiletá generace je již natolik zdegenerovaná, že to již ani víc možné není. Nebo je? Prostě základní hodnoty jsou v čudu. Za největší chybu dnešní doby považuji zrušení povinné vojenské služby po dobu min. 1 roku a aspoň 100km od domova a bez mobilu a netu. Kazeň musi byt :-)

Prostě základní hodnoty jsou v čudu.

No, nevím jestli Vás k této větě vyprovokovala snaha ukázat své fotky jiným, nebo my starší, kteří bychom "ty hodnoty" měli naučit mladší genegaci osobním příkladem. Jako to s úspěchem dělá třeba náš nejvyšší přestavitel. Ale to je jiná debata.
Facebook je sám o sobě neutrální, záleží, co od něho člověk chce. Jako auto, odveze Vás poslušně kam chcete, ale při špatné obsluze Vás dokáže zabít. Taková je většina věcí a funkcí i bez degenerace.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru