Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OSA poplatky za hudbu

Dobrý den, rozjíždíme inetrnetové rádio a řešíme jeden problém. K tomu aby rádio LEGÁLNĚ fungovalo potřebujete 2základní věci LICENCI (OSA + Intergram) a LGEÁLNÍ hudbu.

U osy se píše http://www.osa.cz/dolni-menu/pt%C3%A1te-se/interne tov%C3%A9-r%C3%A1dio.aspx

Chtěl bych začít vysílat vlastní internetové rádio ale nevím, co vše musím předtím udělat.

Při vysílání internetového rádia je nezbytné současně vypořádat práva autorů hudby a zhudebněných textů s OSA, a práva výkonných umělců a výrobců zvukových záznamů s INTERGRAM. S oběma společnostmi musíte uzavřít tzv. licenční smlouvu, díky které získáte souhlas výše jmenovaných nositelů práv s užitím jejich skladeb ve vysílání internetového rádia.

a na stránkách www.mp3va.com se dá nakoupit legální hudba za dobrou cenu... Je tam ale menší problém... Píšou zde legalinfo že

"We ask you to give your attention to the fact that all tracks and albums distributed through www.Mp3va.com are intended only for private listening. It is forbidden to use the tracks or albums from this site, or their fragments, for commercial purposes, or to broadcast by means of digital or analog liaison channels (radio, video, TV), to transfer to third parties, to duplicate, to place on local networks or on other Internet sites."

v překladu:
"Žádáme vás, aby vás upozornil na skutečnost, že všechny skladby a alba distribuovány prostřednictvím www.Mp3va.com jsou určeny pouze pro osobní poslech. Je zakázáno používat alb nebo skladeb z tohoto webu, nebo jejich fragmenty, ke komerčním účelům, nebo k vysílání prostřednictvím digitální nebo analogové styčných kanálů (rádio, video, TV), převést na třetí osoby, duplikovat, aby místo na místních sítích nebo na jiných internetových stránkách."

Zde jsem se dozěvděl že písničky které si koupím nemužu dále šířit... (ve vysílání rádia..) zajímalo by mě však zda-li OSA při placení poplatku mi tohle právo dává. viz odpověď od OSY "díky které získáte souhlas výše jmenovaných nositelů práv s užitím jejich skladeb ve vysílání internetového rádia."

Splňoval bych to že hudba pochází z legálního zdroje... (tudiš z mp3va.com i když pouze pro osobní učely avšak legální jak píšou je... a OSA mi dá právo to vysílat v inetrnetovém rádiu?

Předmět Autor Datum
OSA Ti nemoze dat prava k dielu,ku ktoremu nema povolenie autorov/vlastnikov autorskych prav na dals… nový
audax 12.05.2013 09:31
audax
Takže legální hudbu z mp3va co bych si zakoupil tedy nemůžu použít ve vysílání chápu li to dobře ? nový
Crack 12.05.2013 10:11
Crack
Nie,je urcena vylucne pre osobne pouzitie na pocuvanie doma,na vlastnom pocitaci,prehravaci,pokial c… poslední
audax 14.05.2013 09:32
audax

OSA Ti nemoze dat prava k dielu,ku ktoremu nema povolenie autorov/vlastnikov autorskych prav na dalsie komercne vyuzitie ich diel inymi osobami,OSAmoze dat suhlas a licenciu na verejne sirenie diel,ktore su na to urcene autormi/vlastnikmi autorskych prav,alebo k dielam autorov,ktorych priamo zastupuje,k hudbe z mp3va.com musis ziskat povolenie od tych,ktori tam hudbu uploaduju a ktorych zastupuje mp3va

Nie,je urcena vylucne pre osobne pouzitie na pocuvanie doma,na vlastnom pocitaci,prehravaci,pokial chces taku hudbu pouzit na verejnu produkciu,vysielanie,musis kontaktovat autora hudby alebo jeho zastupujucu organizaciu a ziskat povolenie priamo od neho,ceska OSA Ti bohuzial nemoze dat povolenie na diela,ktore su urcene na osobne pouzitie a ani taketo povolenie neziskas automaticky tym,ze nieco zaplatis OSA....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru