Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "legální" odkoupení domu

Dobrý den, dnes jsem se dozvěděl nemilou zprávu od svých rodičů. Na podzim prodávali chalupu přes celkem neznámou realitku, jestli se to dá tedy nazvat realtní kanceláří... Moc o tom nevím,tak se na mě nezlobte,že nedám víc informací, kdyžtak dodám zítra či později. Věc je taková, že táta, při podepisování smlouvy,že prodává chalupu podepsal skoro čisté papíry, na které si pak ten majitel realitky dopsal,že s chalupou se prodává i náš rodinný dům...Rodiče samozřejmě o ničem nevěděli. Na katastru nemovitostí,teď náš barák je psán na tu firmu co nás takhle podvedla.

Co vim,tak nemají ani kopii té kupní smlouvy rodiče. Chci se zeptat,co s tím, rodiče už to řeší s právníkem,ale nechtějí mi toho moc říct, jelikož mam před zkouškama a nechtěj mě nějak zatěžovat starostma. Jenže tohle je ještě horší nevědět skoro nic.

Jakou máme šanci,že dům získáme zpět? A taky jak teď s domem může ta firma nakládat, může nás třeba vystěhovat na ulici? Nebo půjčit si velký obnos peněz a ručit tímto domem?

Předem děkuji za odpověďi, budu rád za každou pomoc.

Předmět Autor Datum
To je pěkné :-| Pomoc… V prvé řadě: dobrý právník + následná žaloba (za podvod?). Rodiče tě nechtěj…
L-Core 16.05.2013 06:42
L-Core
Mozes dat predbezny navrh na sud, aby sa nehnutelnost nemohla presunut na dalsieho majitela a zarove…
fleg 16.05.2013 17:26
fleg
přesně tak. poslední
touchwood 16.05.2013 19:04
touchwood

To je pěkné :-|
Pomoc… V prvé řadě: dobrý právník + následná žaloba (za podvod?).

Rodiče tě nechtějí zatěžovat starostmi, nebudu ani já :-x

--------
Moje laické doporučení:

Nemovitosti ZÁSADNĚ prodávat/kupovat prostřednictvím notáře, ke kterému mám důvěru. I ta realitka, která za zprostředkování má nějakou provizi, se nechá přemluvit - jinak nebude žádný obchod, žádná odměna. Dá se to snad zakotvit (vlastní přepis u notáře) přímo do (mandátní?) smlouvy mezi prodávajícím a realitkou. Nebude-li realitka souhlasit, jsou i jiné.

Mozes dat predbezny navrh na sud, aby sa nehnutelnost nemohla presunut na dalsieho majitela a zaroven napadnut celu zmluvu s tym, ze rodicia boli uvedeni pri podpise zmluvy do omylu. Okrem toho, by som este pritvrdil a podal zaroven trestne oznamenie pre trestny cin podvodu.
Sanca tu je, zalezi od dokazov a argumentov a advokata.
ANo firma vas moze aj vystahovat, ale to sa da natahovat pomerne dlho, ano firma moze dom predat dalej (co sa uz urcite snazi), a preto ten navrh na predbezne opatrenie cim skor na sud.
A rodicom vynadaj, staroba predsa nemusi byt tupost a podpisat niekomu ciste papiere...to hranici s demenciou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru