Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem daňová úleva z úroků z hypo

Dobrý den vespolek. Píšu zde s dotazem na možné řešení mého problému a taky proto, že mnoho kutilů má všestranný rozhled. Vím, že je to mimo téma. Ale, mám hypošku od KB - 12500,- Kč měsíčně. Minulý rok jsem zaplatil, díky vysokému úroku, částku 117 851,- na úrocích. Hypošku mám na nemovitost v Praze-západ - je to číslo evidenční, zděná chata, kterou jsem si předělal na domeček. Podal jsem letos v únoru daň z příjmů, zde jsem doložil potvrzení o zaplacení úroků, prohlášení Obecního úřadu, že nemovitost využívám k bydlení s rodinou. Jde mi o to, že ze zaplacených úroků, bych mohl dostat částku 17670,-. Finančák mi to ale zamítl s odůvodněním, že ve smlouvě o hypotéce je důvod jejího pořízení REKREAČNÍ OBJEKT, a pozemek na němž nemovitost stojí je veden na katastru jako ZASTAVĚNÁ PLOCHA A NÁDVOŘÍ. Tudíž že se nejedná o bytovou potřebu jak je vyjmenováno v příslušných paragrafech v zákoně o daních z příjmů. Mám 30 dní na to, abych se pokusil odvolat se. Proto se ptám, neznáte někoho, kdo to již v podobném případě zkusil nebo má cenu se odvolávat?
Jinak dodávám, že předem jsem věděl, že finančáky čísla evidenční neakceptují, ale např. finančák pro Prahu 5 to normálně uznává, proto mě paní odtamtud doporučila, ať to zkusím podat a pak i klidně se odvolat, maximálně mě to bude stát známku. To jen pro ty, kteří by mě označili za blázna, že jsem to vůbec podal.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, tak píšu info jak mi můj problém dopadl - třeba někdo řeší něco podobného. Proti rozhodnutí fi… poslední
MacaRoman 04.12.2013 20:03
MacaRoman

Ahoj, tak píšu info jak mi můj problém dopadl - třeba někdo řeší něco podobného. Proti rozhodnutí finančního úřadu jsem se rozhodl odvolat, následovala osobní návštěva finančáku, kde jsem byl k věci vyslechnut. Po necelém půl roce mi přišel 4 stránkový elaborát z Finančního ředitelství v Brně, který v Rozhodnutí o odvolání mé odvolání zamítnul a napadené rozhodnutí Finančního úřadu potvrdil. Odůvodnil to tím, že sice nemovitost obývám s rodinou trvale, ale že zákon hovoří jasně.
Poslední možností je žaloba ke správnímu soudu. Jaký máte na to názor? (Zvláštní je, že mi toto doporučila paní, která mi to v počátku na finančáku zamítla)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru