Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem odstoupení od smlouvy-nemožnost plnění

Dobra zmluva sa vyznacuje niekolkymi vecami.
V prvom rade ak su v zmluve nejake terminy musi zmluva riesit, co sa stane v pripade ak sa terminy nedodrzia. Vasa zmluva to pravdepodobne neriesi, takze sa musis opriet o zakon, ktory pamata na takychto "zabudlivcov". Pre buducnost, mas mat v mzluje jasne zadefinovane penale, alebo okamzitu moznost odstupenia od zmluvy ak sa nedodrzi nejaky termin. Potom uz ani netreba pravnika a pripadny sudny spor mas jasne vyhrany.
Takze ak su v zmluve ujednania, maju tam byt aj postihy a hlavne treba definovat aj to za akych okolnosti je mozne od zmluvy odstupit.
Ale ak sa na to pozrieme z druhej strany...ak ste este nic neplatili tak jednoducho od zmluvy odstupte...predpokladam, ze penale tam nema zakomponovane ani predavajuci a odstupenie je tiez definovane prilis vseobecne.
Predavajuci ma sice v tomto pripade moznost podat na vas zalobu, ale to uz bude na dlhe lakte a vysledok prenho bude neisty. Navyse nehnutelnost mu zostane a nebude ju moct predat, kedze vas bude zalovat za neplnenie zmluvy a kedby sud rozhodol v jeho prospech, cize to, ze si zmluvu musite z vasej strany splnit tak musi nehnutelnost stale vlastnit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny