Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Poskytování služeb - výpověď

K problému, od známého jsem měl připojený net přes wifi, platil jsem měsíčně. On nyní podniká, nikdy jsme neměli žádnou smlouvu nic (kamarádi). Už od něj nic odebírat nechci a on mi tvrdí, že mu zaprvé musím smlouvu vypovědět písemně (žádnou nemám), jinak nemohu od sítě odejít a ještě se mu zachtělo mne držet v sítí dalších x měsíců kvůli výpovědní lhůtě, které si napsal do jakýchsi poskytovatelských podmínek. Vše je od něj odpojeno, zařízení je moje. Má vůbec na něco právo? Prý když jsem mu platil, tak to znamená, že oficiálně máme uzavřenou smlouvu a souhlasím s podmínkami poskytování služeb (na faktuře o tom není ani slovo, je to standardní holá faktura k platbě). Dle mne je to úplná kravina. Platba probíhala vždy na následující měsíc - tedy zaplatíma on mi měsíc poskytoval službu. S ním není řeč, řešit to přes ČTU mi přijde dost ujeté.

Předmět Autor Datum
Smlouvu o poskytování služeb jste uzavřeli? Pokud ano, každá strana musí mít kopii. Nemáte smlouvu?…
Prasak 02.07.2013 17:21
Prasak
Naopak zakon porusoval on, pretoze ti pravidelne fakturoval sluzbu, ktoru ste nemali zmluvne podchyt…
fleg 02.07.2013 17:43
fleg
Ok, díky za potvrzení, přesně jak jsem si myslel a jak už se mu snažím notnou chvíli vysvětlit.
Čenda... 02.07.2013 17:49
Čenda...
On prostě nechce přijít o kunčafta, resp. o zisk. poslední
Prasak 02.07.2013 20:20
Prasak

Smlouvu o poskytování služeb jste uzavřeli? Pokud ano, každá strana musí mít kopii. Nemáte smlouvu? Není co řešit, nejsou stanoveny podmínky užívání, ani výpovědní - ty odpojíš, ty přestaneš platit. Stejně tak mohl učinit on a ty by ses toho právně nedovolal. Sankce nejsou stanoveny, tudíž nevymahatelný. Jeho (kdesi) vypsaný poskytovatelský podmínky nejsou závazný, pokud jsi nikde nestvrdil svým podpisem, že s nimi souhlasíš.
Aneb - co je psáno, to je dáno. K soudu tě nedá, na to nemá podklady. Buď v klidu. Naopak - on může být v průseru, že ti tu smlouvu nedal.

Naopak zakon porusoval on, pretoze ti pravidelne fakturoval sluzbu, ktoru ste nemali zmluvne podchytenu. Vseobecne podmienky, co ma na stranke nemaju na to ziaden vplyv.
Tvrdi samozrejme blbost, mozes ukoncit svoj vztah k nemu zrovna v tejto chvili bez akychkolvek obav z penale.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru