Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dopravní podnik hl. města Prahy - vymožení pohledávky - pomoc prosím

Ono ani nie je podstatne, ci si ten vodicak nahlasil alebo nie. POdstatne je, ze si ignoroval platobny rozkaz zo sudu. Keby si sa odvolal k ziadnej exekucii nedojde.
Je notoricky znamy pripad typka z Prahy, ktory bojuje uz mnoho rokov s DP ohladom cca 13 exekucii. Pointa pripadu je v tom, ze jemu slohli doklady, co normalne nahlasil a ze sa po 2 rokoch prestahoval (v ramci Prahy). Toto prestahovanie sa zaznacilo v ramci jedneho registra osob (tusim celostatneho), ale uz nie toto prazskeho.
Na jeho doklady niekto spachal 3 priestupkov v MHD a sud mu poslal 13 platobnych prikazov. Kedze uradnik na sude sa neunuval zistit si jeho sucasnu adresu poslali mu vsetko na staru, kde uz nebyval. V tomto pripade vsak sud pri takychto zasielkach postupuje akoby boli dorucene. Kedze exekutori sa neponahlali chlapika prekvapili exekucie az po rokoch.
A teraz pride bombonik. Chlapik sa samozrejme zacal branit, stratu dokladov nahlasil, preukazatelne v case spachania priestupkov bol v zahranici a....a vyhral len asi 5 sudov, nejake sa este sudi a tusim dalsich 5 prehral a MUSI platit. Najlepsie na tom je, ze zo situacie sa neda vykluckovat, sudy rozhoduju nezavisle, takze v rovnakom pripade padnu 2 rozne rozhodnutia (sudca musi byt blbec asi), DP by sice rad pomohol dotycnemu, ale pohladavky uz tusim predal dalsej firme (to by som snad zakazal toto) a exekutori si veselo exekuuju dalej.
V tvojom pripade nie je o com, musis zaplatit inak budes celit exekucii kludne aj 20 rokov.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny