Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dopravní podnik hl. města Prahy - vymožení pohledávky - pomoc prosím

Zdravím,
Není to tak dávno co ke mně začali po 7 letech opět dopisy se zeleným pruhem a exekuční příkazy a dopisy od jiných vymahačských firem za několik nezaplacených pokut za jízdy na černo jak jsem pochopil.

Před těmi sedmi lety jsem tyto fantasmagorické dopisy ihned házel do koše, protože pokuty jsem nemohl fyzicky dostat já.v tý době jsem pořádně ani nevěděl kde Praha je.

V té době jsem ztratil řidičský průkaz, do nějaké doby jsem si pořídil nový, což jsem považoval a považuji jako nahlášení ztráty toho starého.

No nic pointa je v tom, že někdo se prokazoval na můj již neplatný ŘP kdejakému slepému revizoru a nechával si klidně psát pokuty a ty slepci co tam zaměstnávají je asi kvůli prémiím rádi vypisovali a jedno komu.

Řidičák přece není průkaz totožnosti jako takový ne?

Po sáhlých vysvětlováních, dokládání kdejakých faktů, a marných opakovaních mi stejně pokaždé přišla znovu obsílka se zaplacením pokut.Poslal jsem je slušně někam, že na ně nemám, to přišel ještě matně si vzpomínám od renomovaného i mě známého pana Sokola s tím ať zaplatím -opět vysvětlování, dohady apod.- a byl jak jsem psal 7 let klid.

Není to tak dávno mi volali z Hradce exekutoři že do týdne si příjdou pro to je jejich, sice to trvá už dýl než týden ale víte jak, jak jsem psal v jiným příspěvku mě už to tady polepily za něco jinýho.

Ne nebudu si tady moc vylívat srdce popsal jsem to tak aby bylo zřejmý na CO SE CHCI ZEPTAT:

Vzhledem k časové ose:
-Můžu požádat soud o nějakou rychlou ochranu před věřiteli nebo něco podobného?
-V případě toho ŘP dá se něco dělat, jít za ombudsmanem, dát to televize, podat trestní oznámení?
-promlčecí lhůta je nějaká?
-potom někdy jestli vůbec mám nárok na nějaké odškodné jak po viníkovi/vinících zůčastněných stran?

Takže díky za odp. prosím bez emocí já už jich sem dal dneska dost:-D

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny