Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chceme prodávat naší hru.

Dobrý den, vytváříme si hru, a chtěli by jsme lidem poskytovat licenci na server který stojí 12kč/den. Ale teď jsme teprve začli přemýšlet nad tím jestli nepotřebujete živnostenský list. Dočetl jsem se že když obrat bude pod 100 000czk, že není potřeba, ale jak je víc než 100 000czk, tak je prý potřeba. Proto jsem se přišel optat zde. Vy jste ty chytří. Prosím vás o radu. Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Základem je posoudit, zda je tahle činnost živnost. Živnost je soustavná podnikatelská činnost provo…
L-Core 01.09.2013 15:27
L-Core
Píšeš "licenci", tomu nerozumím. Vy jste naprogramovali server (software) Ano, máme naprogramovaný…
sionzeeSlavka 02.09.2013 01:25
sionzeeSlavka
Je-li to tak, tak ŽL není potřeba. Ani vlastně není na co, protože "prodej dle autorského zákona" (n… poslední
L-Core 02.09.2013 20:58
L-Core

Základem je posoudit, zda je tahle činnost živnost. Živnost je soustavná podnikatelská činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku.

Pak "my". Kdo to je? Pár kamarádů, fyzická osoba + jeho milenka, firma? Velmi důležitá informace. Pokud by šlo o živnost (podnikání) a provozovalo by vás to třeba pět kamarádů (sdružení), ŽL musí mít všichni.

Píšeš "licenci", tomu nerozumím. Vy jste naprogramovali server (software), a vlastníte autorská práva na onen software? Nebo budete pronajímat místo na nějakém serveru (něco jako webhosting)? Pak nejde o poskytování licence.

V případě poskytnutí licence ("prodávám" svůj program, svoje autorské dílo) se nejedná o živnost. V případě pronájmu (místa na) serveru s ohledem na první odstavec pravděpodobně ano.

Na obratu nezáleží, záleží na splnění podmínek oné definice.

Nebudu tě zatěžovat dalšími informacemi (registrace, daně, pojistné); počkám, co se z toho vyklube :)

Píšeš "licenci", tomu nerozumím. Vy jste naprogramovali server (software)

Ano, máme naprogramovaný software s vlastními právy, a chceme lidem prodat klíče který budou aktivní po dobu kterou zplatily, po vypršení klíče už server nepoběží. „My", kamarádi. Nikdo z nás není zletilí, naše věky se pohybují kolem 15 - 17 let.

Takže tedy na prodání této licence nepotřebujeme žvn. list?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru