Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zistenie majitelov pozemkov pod zahradkami

Zdravim,
Mam taku otazku, som v tom uplny novacik, nerozumiem tomu, ale mame zahradku s chatou, chata je v nasom osobnom vlastnictve, nasiel som to aj na katastralnoim portali. Pozemok je nevysporiadany a pise, ze nie je prilozeny list vlastnictva. Co to presne znamena ? To ze nevlastnim pozemok, mi je jasne, ale vlastni ho teda niekto neznami, alebo ako to je ? Ako takyto pozemok ziskat, ked nie je akoby nikoho ?
Dalsia vec co ma trapi je, ze sused ma podobu zahradku, ale nechodi tam. Ak je majitelom pody, tak nemoze mu clovek vobec nic, ale ak je tak isto len v podnajme u zahradkarskeho zvazu, a pozemok nie je jeho, moze mu to, teoreticky, zvaz odobrat koli nestaraniu sa. Teda, ako zistim, kto je vlastnikom pozemku u suseda ? Na katastralnom portali je opat neprilozeny list vlastnictva. On nema ani chtaku zaregistrovanu.
Rad by som nejakym sposobom jeho zahradku ziskal, pretoze chcu sa tam nastahovat neprisposobili a ja nemam v zaujme pozerat sa, ako sa zahrady menia na hory odpadu a fakalii.
Vedel by mi nikto v tychto veciach poradit ?
Dakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Este raz zdar! Tak, hladal som na nete a zistil som,ze treba hladat parceli typu E a tam sa najdu r…
Matfej 15.09.2013 22:23
Matfej
A este by ma zaujimalo, aka najlepsia cesta by bola na spojenie tych 10tich, alebo 20tich majitelov…
Matfej 17.09.2013 06:29
Matfej
No raději do toho nevrtej,jak už radili ostatní.S 19 majiteli se dohodneš a zaplatíš a ten 20.souhla… poslední
Karel04 22.09.2013 01:58
Karel04

Este raz zdar!

Tak, hladal som na nete a zistil som,ze treba hladat parceli typu E a tam sa najdu rozni vlastnici. Tymto sposobom soms a dopatral k tomu,z e nasa zahrada stoji na pozemku, ktory je z vacsej casti na parceli, ktora ma 12 majitelov s roznymi podielmi vlastnictva. Zvacsa rodina podla priezvisk. Uvazujem co teraz, ci ich oslovit, ale bojim sa, ze zacnu za pozemok pytat najomne. Alebo proste to nechat tak a neriesit to ? Ale to nie je asi riesenie.
Zajtra zajdem na kataster, tam budu aj mapy s parcelami E a pozriem, ze ktore parcely vlastne su aj v mojej zahradke a ako to je vlastne. Je to dost zamotane.
Bojim sa, ze oslovenim majitelov si spravim problem, ktory uz nevyriesim. Nemam 50eura za meter stvorcovy na odkupenie, ci ako je trhova cena. A ludia su taky,z e to nepustia, hoc len 1/12tina :)

A este by ma zaujimalo, aka najlepsia cesta by bola na spojenie tych 10tich, alebo 20tich majitelov do jedneho majitela ? Fakt je jedina moznost postupne vsetkych kontaktovat a s kazdym postupne uzatvarat kupnopredajne zmluvy u notara a zakladat na kataster ? Nie je nieco jednoduche co sa da spravit naraz ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru