Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vymáhání nezaplacené faktůry

Dělal jsem v pronajatých prostorách u jedné firmy. Měsíčně jsem ji učtoval za odvedenou práci. Rozhodl jsem se opustit prostory firmy a dohodl jsem se z firmou na ukončení pronájmu dohodou. Firma mě odmítá za poslední měsíc zaplatit.
Jak mám postupovat při vamáhání nezaplacené faktůry ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Moznosti mas niekolko. Prva cista je podanie platobneho rozkazu. U nas sa dava na sud, staci dolozit… poslední
fleg 25.09.2013 19:53
fleg

Moznosti mas niekolko.
Prva cista je podanie platobneho rozkazu. U nas sa dava na sud, staci dolozit relevantny doklad (v tvojom pripade faktura). Platobny rozkaz sa vyda bezne do jedneho mesiaca (vydava casto len vyssi sudny uradnik, nie sudca, a preto to ide relativne rychlo), takze dlznikovi je doruceny a ak sa neodvola tak nasleduje exekucia. Ak hej tak sudne pojednavanie.
Samozrejme je lepsie sa skusit dohodnut, bohuzial etika je coraz horsia a sociopatizmus sa bohuzial velmi rozsiruje.
Podnikam uz dlhsiu dobu a skusil som vsetko, platobne rozkazy, vymahacske firmy, prosby, vyhrazky, dokonca som si uz aj neudrzal nervy a uchylil sa k fyzickemu nasilu, ale aj tak sa mi podarilo vymoct len cca 50% dlhov. Od niektorich proste tie prachy neuvidim, to mi je jasne, hlavne ked ich stretavam v krcme pri automatoch. A bit ich donekonecna sa neda. Navyse dlzia, kde sa pozru.
Dost sa mi osvedcila psychologia, cize som zasiel za manzelkou, pripadne matkou dlznika a by si si sa divil ake sa diali zazraky zrazu;o).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru