Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podvod při vzetí leasingu

Dobrý den, mám takový dotaz. nenaŠLA jsem trestní právo tak to píši sem. Dnes mi přišel domů papír že mám do druhého dne od přečtení dopisu vrátit automobil který mi zabavuje firma .... jelikož jsem neplatila splátky. Dlužná částka je 24000 a nesplacená jistina cca ještě 150000 a plus uroky.... Háček je ale v tom že jsem nic takového nikdy nevzala. Jak jsem se dozvěděl spáchal to muj příbuzný - je sice hezké že se přiznal mne. Automobil vzal na mé doklady a podepsal smlouvu svou rukou a automobil prodal někomu jinému. Byla jsem tedy na policii a podala na příbuzného trestní oznámení ale na firmě u které uvěr je mi neberou telefon a nikdo mi neřekl jak to bude pokračovat dále než se prokáže že to je podvod a já v tom jsem nevinně. Máte někdo takovou zkušenost? Jde mi o to že nevím zda budu dluh platit,co se bude dít když auto nenajdou,atd... Jsem z toho fakt na prášky. Děkuji za odpovědi

Předmět Autor Datum
Dlh samozrejme neplat, zaplatenie, co i len malej ciastky sa povazuje za uznanie dlhu. Pokial vynech… poslední
fleg 27.09.2013 18:09
fleg

Dlh samozrejme neplat, zaplatenie, co i len malej ciastky sa povazuje za uznanie dlhu. Pokial vynechame klasicke bububu tanckey, ktpre sa zvacsa robia pred sudom tak firma moze na teba podat jedine platobny rozkaz, odvolas sa, nastane pojednavanie, kde sa preukaze, ze sa jedna o podvod a platobny rozkaz bude tym padom pase.
Podstatne je odvolat sa ptoti platobnemu rozkazu a preukazat na sude neopravnenost pohladavky (priznanie pribuzneho, trestne stihanie, overenie pravosti podpisu na zmluve a pod).
Prasky hod do kosa, v podstate okrem pokazenych vztahov s pribuznym sa nic nestalo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru