Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Musím platit daně z dobrovolných příspěvků (donation system od PayPalu)?

Hezký den,
zcela jistě se tu najde spousta lidí, kteří vlastní webové stránky a třeba se tu najde někdo i s donation systémem.

Mám jen jednoduchou otázku: Když sleduju různé projekty, herní streamy, atp. vidím, že mají vlastní paypal účet, který používají pro dobrovolné příspěvky (peníze samozřejmě).

Příklad: Mám webovou stránku, kterou navštěvuje hodně lidí. Vložím na ní odkaz na paypal donation systém s tím, že se jedná o dobrovolný příspěvek na podpoření této stránky.
Pokud mi takto někdo daruje nějakou částku (řekněme 50 korun), musím toto někde zaznamenat, přiznat a zaplatit daně? Musím mít ŽL?

Spousta lidí toto využívá, zcela jistě vím, že nic neplatí a ŽL nemají, ale já bych si byl radši vědom, jak to je a funguje.

Snažím se googlovat, ale zatím jsem nenašel nic jednoznačného.

Děkuji za případnou odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Toto je skor ekonomicka otazka ako otazka prava. Za poradnu mozem povedat, ze vsetky dobrovolne pris… nový
fleg 01.10.2013 08:56
fleg
Jedná-li se o dary, mrkni se na http://www.businessinfo.cz/cs/clanky/dan-dedicka-d arovaci-prevodu-n… poslední
L-Core 01.10.2013 14:02
L-Core

Toto je skor ekonomicka otazka ako otazka prava.
Za poradnu mozem povedat, ze vsetky dobrovolne prispevky uctujeme a fakturujeme, pretoze musime...akonahle nam nieco pride na ucet tak to musime zdanit.
Ori fyzickej osobe nepodnikatelovi to bude samorejme kusok ine, urcite mate aj v CR istu ciastku, ktoru mozes do roka prijat a nemusis ju zdanit, takze pokial prispevky neprekrocia tuto ciastku tak sa danit nemusia.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru