Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vrátenie vozidla

Dobrý večer, prosím Vás poraďte mi, ako sa najjednoduchšie dostať k vozidlu(alebo peniazom zaň) ,ktoré bolo zakúpené v dobrej viere a asi po pol roku užívania bolo zadržané políciou, pretože bolo zistené, že bolo odcudzené,( pozmenené VIN) .T.č je v úschove súdu, lebo si naň v trestnom konaní uplatnila nárok aj poisťovňa, ktorá plnila pri odcudzení prvému vlastníkovi ,aj posledný vlastník, ktorý vozidlo v dobrej viere zakúpil. Odkázaní sú na občiansko právne konanie. Ďakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Toto sa uz parkrat riesilo v roznych investigativnych relaciach v TV a riesenie bohuzial neexistuje.… poslední
fleg 10.10.2013 09:56
fleg

Toto sa uz parkrat riesilo v roznych investigativnych relaciach v TV a riesenie bohuzial neexistuje. Tvojou jedinou moznostou je naozaj domahat sa svojich penazi od predajcu, ale ten ak na sude preukaze, ze konal v dobre viere nemusis uspiet, pretoze aj on je poskodeny.
Trosku nerozumiem, ci je problem pre policiu urcit povodcu problemu (vozidlo castokrat prejde aj cez 2-3 majitelov), kde sa preukaze o tom, ze vedel o tom, ze sa jedna o pozmenene VIN, co sa da pomerne jednoducho dopatrat podla registracii a nasledne hodit celu vinu na neho a od neho vymahat peniaze, bohuzial takto sedliacka logika u nas nefunguje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru