Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odstoupení od smlouvy

Dobrý večer,mám dotaz.Můj kamarád prodal dům,na který měl hypotéku.V kupní smlouvě je napsáno,cituji:kupující potvrzuje skutečnost,že si výše uvedené nemovitosti prohlédl a seznámil se s jejich faktickým i právním stavem.Je již napsán na katastru jako nový majitel nemovitosti.Tato byla prodána přes RK.Nyní RK kupujícímu volala,že nový majitel odstupuje od smlouvy.Prý ale uvádí jako důvod samé nepodstatné věci.Můj kamarád je nyní do konce měsíce pracovně v zahraničí,takže se to bude řešit v dalším měsíci.Musí bývalý majitel nemovitost převzít zpět,či neví někdo,jak to řešit? Děkuji za případné odpovědi.

Předmět Autor Datum
Jak byl zajištěn převod peněz na prodávajícího? Je smlouva postavena na úschově peněz u 3. osoby(not…
TNT 14.11.2013 00:29
TNT
Dobrý den,píšu v rychlosti,peníze uschovány v bance.Onen známý s tím již nemá nic společného,de fact…
cucurka 14.11.2013 08:40
cucurka
Ať se radši na právníka obrátí, nikdo z nás tu neví, co je přesně v kupní smlouvě, jestli tam není n…
Wikan 14.11.2013 08:47
Wikan
Děkuji za odpovědi.Bývalý majitel mluvil s realitní kanceláří,která jej zastupovala.Dle RK též nejso… poslední
cucurka 14.11.2013 12:40
cucurka

Jak byl zajištěn převod peněz na prodávajícího? Je smlouva postavena na úschově peněz u 3. osoby(notář, banka, RK)? Pokud jsou v tuto chvíli ještě peníze "na cestě" už to není sranda a je lepší si sehnat vlastního právníka, aby ještě včas identifikoval, zda se nejedná o pokus o podvod.

Děkuji za odpovědi.Bývalý majitel mluvil s realitní kanceláří,která jej zastupovala.Dle RK též nejsou žádné důvody,které by vedly nového majitele k odstoupení od smlouvy.Nyní se věc bude řešit,až se vrátí bývalý majitel ze zahraničí.Smlouvu jsem též četla a dle RK měl nový majitel dosti času na prohlédnutí nemovitosti.Tak jsem zvědavá,jak se kamarádovi po návratu do ČR povede.Děkuji všem za zájem a přeji hezký den.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru