Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CERD a nevyžiadaná pošta

Kedysi som sa registroval na www.registerdlznikov.sk. Zrušil som od nich odosielanie emailov, lenže moju adresu poskytli českej stránke www.centralniregistrdluzniku.cz a od nich mi chodia nevyžiadané emaily. V emailovej správe sa píše toto:

Tento e-mail jste obdržel/a od CERD SYSTEM, pokud jste v minulosti provedl/a bezplatnou registraci. Pokud si již nepamatujete heslo, můžete jej získat znovu pomoci svého e-mailu kliknutím ZDE.

*Tuto pravidelnou informační službu můžete deaktivovat ve Vaší administraci registru dlužníků v sekci Osobní údaje. Více informací o e-mailu naleznete na registrdluzniku-novinky.cz

Problém nastáva tu:
1. Nikdy som sa na českej stránke neregistroval. Emaily neviem zastaviť, pretože registrácia zo Slovenska nie je možná a teda ani zastaviť od nich odosielané nevyžiadané emaily.
2. Je mi jasné, že email im poskytla slovenská stránka.

No a riešil som to takto:
Niekedy pred rokom som podal sťažnosť na ÚOOÚ ČR. Neskôr som to aj urgoval, keďže mi ten spam vadil. Česká stránka na akýkoľvek kontakt nereagovala. Pred pár dňami mi prišla odpoveď od ÚOOÚ, že všetko je v poriadku, vec uzavretá. Emaily z CERD ČR mi stále chodia a neviem ich zastaviť. Neviem čo mám robiť. Vedel by niekto poradiť?

Předmět Autor Datum
Dát si je na blacklist na mailu.
Dale Cooper 22.11.2013 21:52
Dale Cooper
To nie je riešenie. Takúto možnosť by som uvítal na PC poradni, nie na právnej poradni. Okrem toho b…
msx. 23.11.2013 15:39
msx.
Tak já nevím, zkusil jsi soud pro lidská práva ve Štrasburku?
Dale Cooper 23.11.2013 17:34
Dale Cooper
Nemas sa nikde registrovat, mas sa len prihlasit. ked si zabudol heslo mas kliknut zde. UOOU mozes n…
MM.. 24.11.2013 00:20
MM..
Len tak mimochodom, na moje sťažnosti ohľadne riešenia mi odpisujú, že pokiaľ pre nich posiela email… poslední
msx. 25.11.2013 21:13
msx.
Povazujem ta za inteligentneho cloveka tak mi prosim ta vysvetli, co ta viedlo k tomu, ze si sa regi…
fleg 24.11.2013 10:21
fleg
Ja už ani neviem, mal som vtedy živnosť a tuším som mal z tej stránky dojem, že po registrácii si vi…
msx. 25.11.2013 21:11
msx.

To nie je riešenie. Takúto možnosť by som uvítal na PC poradni, nie na právnej poradni. Okrem toho blacklist na atlase je akýsi polotovar, lebo pri IMAPe je nepoužiteľný (spamy nemaže) a pri POP3 tuším maže, ale až po niekoľkých dňoch. Na druhej strane, od freemailu neočakávam prozákaznícky prístup, takže funkčnosť filtra ma netrápi. Vadí mi arogancia CERDu a nezáujem o riešenie preukázateľného porušenia zákona zo strany ÚOOÚ. Už len to, že to riešili rok a nakoniec vlastne nič neurobili svedčí o tom, že nerobia nič.

Nemas sa nikde registrovat, mas sa len prihlasit. ked si zabudol heslo mas kliknut zde.
UOOU mozes napisat ze neni nic vporiadku.
Mozes poslat slovenskej stranke oznamenie ze ked tie spamy z ceskej stranky nezrusia ze podas trestne oznamenie kvoli zneuzitiu osobnych udajov. Apod.
P.S. najprv sa prihlas na slovensku stranku a skontroluj ci tam nemas zaskrtnute nejake ze posielat novinky z CR :)
P.S.2. nejake zakony su, ale nechce sa mi ich zrovna citat :) http://www.dataprotection.gov.sk/buxus/generate_pa ge.php?page_id=337

Len tak mimochodom, na moje sťažnosti ohľadne riešenia mi odpisujú, že pokiaľ pre nich posiela emaily tretia osoba, tak s tým nič nezmôžu, pretože nemajú právo zisťovať totožnosť tretej osoby. Pripadá mi to tak, že ÚOOÚ sú len obyčajní cirkusanti ako u nás RPR. Čiže je to akože protizákonné, ale oni sa v tom babrať nebudú.

Povazujem ta za inteligentneho cloveka tak mi prosim ta vysvetli, co ta viedlo k tomu, ze si sa registroval na pochybnej stranke slovenskej srocky s ceskym konatelom a americkym vlasntikom? Ved uz toto je vidiet, ze im ide len o zbieranie dat a ziadnu inu sluzbu vykonavat nechcu. Na takychto strankach pokial nemaju statne pozadie sa zasadne neregistrujeme.
Moc moznosti nemas, vlastne prakticky takmer ziadne len poucenie do buducnosti.
http://www.soi.sk/sk/Informacie-pre-verejnost/Nevy ziadana-posta-1.soi

Ja už ani neviem, mal som vtedy živnosť a tuším som mal z tej stránky dojem, že po registrácii si viem zistiť, kto je dlžník a či je s ním vhodná spolupráca. Nakoniec som zistil, že tam nezistím nič a podobné informácie sú na nete voľne prístupné. Každý má raz slabú chvíľku, zrejme som vtedy IQ pustil na špacír.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru