Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pravidla silničního provozu

Zdravím,
dneska jsem měl málem nehodu a chtěl bych se ujistit, kdo by byl podle zákona na vině.

Jezdím s traktorem a dlouhou vlečkou. Zastavím na hlavní dvouproudové cestě a začnu couvat na vedlejší cestu se zapnutými výstražnými světly. Teď nastane situace, kdy musím zastavit a popojet dopředu, abych si srovnal vlečku - jeden pruh volný a druhý stále zablokovaný traktorem. Takže si začnu najíždět dopředu (do volného pruhu) a v ten moment do mě narazí auto, které chtělo v tom volném pruhu projet. Cesta je přehledný dlouhý úsek, nikde není výstražný trojuhelník a nikdo neřídí dopravu.

Argument auta co by do mě narazilo: Myslel jsem že zastavuješ kvůli mě a že mě vidíš, tak jsem tam vjel.

Můj argument: Stále jsem měl zapnuté výstražné světla, než jsem najel do volného pruhu, zcela jsem neuvolnil vozovku, takže auto které chtělo projet, mělo stát a čekat, než se vozovka zcela uvolní (nebo než dostane ode mě, jako řidiče pokyn k bezpečnému projetí).

Tak jak to teda je? Díky za každý argument.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
rozumem selským když někdo vidí traktor takhle ssvítící jak vánoční stromeček, zpomalí a dá si pozor… poslední
kamzl 02.03.2014 20:55
kamzl

rozumem selským když někdo vidí traktor takhle ssvítící jak vánoční stromeček, zpomalí a dá si pozor(pud sebezáchovy) a třeba i počká až se ti povede zmizet ne z cesty ale pozemní komunikace.

podle zákona by jsi měl oznámit tuhle skutečnost, že tam budeš takhle řádit někomu na odboru dopravy nebo aspoň na obci či TS kteří ti zajistí podmínky pro tvoji činnost(dočasně povolí snížení rychlosti v úseku značkou, zajistí semafor, lidi dohlížející na dopravu,třeba

ale víme jak to chodí, výstražný blinkry spravěj všechno:-D

byla by to určitě tvoje chyba řešit pak jestli tam někdo jel 120 nebo 60, telefonoval, nevěnoval se řízení apod tě postaví tak maximálně do role spoluviníka...

...hlavně musí jít jen o plechy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru