Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace tabletu

Dobry den,dcera dostala na Vanoce novy tablet.Ten se v lednu pokazil,kdy pri jeho zapnuti zustala zmrazena obrazovka s barevnymi pruhy.No nasledne jsem ho dal na reklamaci,kde mi ho po mesici opravily.K tomu se mi vubec neozvali,tudiz jsem tam jel jeden den po mesicni lhute naslepo.Ale to je jedno.Dneska se mi pokazil znovu se stejnou chybou.A muj dotaz se tyka toho,jestli muzu pozadovat nove zbozi,kdy se stejna zavada projevila do 6 mesicu od reklamace.Nekde jsem cetl,ze je to mozne,ze se to povazuje za neopravene zbozi pri prevzeti.Zitra tam jedu,tak me teda zajima,jestli je to tak?Predem diky za rady.

Předmět Autor Datum
Protože jste koupil tablet vloni, postupuje podle starého občanského zákoníku. Ten v § 616 (4) říká,…
Ara 01.04.2014 20:05
Ara
Dekuji. poslední
Thaeek 02.04.2014 05:27
Thaeek

Protože jste koupil tablet vloni, postupuje podle starého občanského zákoníku. Ten v § 616 (4) říká, že pokud se závada projevila do 6 měsíců od koupě (ne reklamace), má se zato, že věc měla vadu už při prodeji. Jde tedy o rozpor s kupní smlouvou - pokud to neodporuje věci nebo se neprokáže opak.

Jde o tvz. vyvratitelnou doměnku o rozporu s kupní smlouvou. Prodejce musí prokázat, že tomu tak není. Pokud to prokázat není schopen, můžete požadovat nový tablet, nebo peníze (odstoupení od kupní smlouvy).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru