Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podníkání - vyhl. 50/78 sb - Osvědčení

Zdravím

Měl bych tak trochu individuální dotaz ohledně činnosti kterou se chci zabývat. Mám středoškolské maturitní vzdělání v oboru bezpečnostně právní. Chtěl bych vykonávat živnost zabývající se opravou, servisem popř. prodejem výpočetní techniky a to ve sféře softwaru i hardwaru.

Na mnoha fórech jsem četl že když zasahují do komponentů hardwarů je potřeba mít elektrotechnické osvědčení dle vyhlášky 50/78 sb. Problém je v tom, že toto osvědčení mohou získat pouze lidé, kteří mají absolvovanou školu v oboru elektrotechnika.

Proto se chci zeptat, zda je nějaká alternativa, jak lze tuto situací vyřešit (do školy se mi na dlouhou dobu opravdu nechce).

Děkují předem za každou radu

Předmět Autor Datum
Tady je každá rada drahá. Jednak je potřeba zjistit, jaký paragraf se vyžaduje (např. §3 bude mít ka… poslední
Yarda 17.04.2014 14:39
Yarda

Tady je každá rada drahá. Jednak je potřeba zjistit, jaký paragraf se vyžaduje (např. §3 bude mít každá uklízečka, třeba s nedokončeným základním vzděláním), jednak bych si tipnul, že k podnikání bude potřeba nejméně §8 a ten kromě elektrotechnického vzdělání vyžaduje i určitou praxi. Kolem téhle vyhlášky je spousta diskusí (například že k přezkoušení musí být ve zkušební komisi zástupce ROH a kde ho dnes vzít a nekrást) a i snaha tu vyhlášku zrušit. Zkus podiskutovat na www.elektrika.cz

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru