Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Podvodné jednání a mámení peněz

Zdravím, tak se mi stalo to co se stalo jistě spoustě pánům a některým ženám ...

seznámil jsem se s jistou osobou holkou, která mě pod srdceryvným příběhem a představou partnerství dohnala k tomu, abych ji chtěl pomoci a mít s ní vztah, bohužel se ukázalo, že veškeré její jednání bylo lživé a smyšlené, také jsem zjistil, že jde o drogově závislou osobu (prý vztah má již delší dobu, atd...)

Začalo to poměrně nevině, když mi říkala, že je právě bez práce a nemá peníze ani na jídlo, několikrát jsem ji poté co o to sama požádala udělal nákup do domácnosti, několikrát mne žádala o půjčení peněz, závěr byl počítač, který jsem ji věnoval, aby měla lepší možností k nalezení práce... Díky tomu, že si do svého bytu nechci ze strachu pouštět nikoho, koho neznám delší dobu, tak jsem jezdil na návštěvy k ní. Většinu financí mám doma v sejfu, tudíž jsem u sebe měl vždy menší hotovost (naštěstí)
Toto skončilo po chvíli, když mne v 5 ráno vzbudila v jejím bytě nějaká její kamarádka se slovy, abych okamžitě odešel, že nájemné tam platí ona a že věci mám už za dveřmi. Nechápal jsem o co jde a co se děje. Pouze mi bylo vyhrožováno nějakým přítelem, tak jsem se oblékl, vzal mobil, klíče, bundu a šel jsem směr domu, abych se dospal.
Venku jsem zjistil, že mi v bundě chybí nějaké věci (2000 Kč, věc v hodnotě 3500 Kč), bohužel dotyčná se se mnou nechtěla bavit a říkala, že mám smůlu, proto jsem zavolal Policii, ti mi řekli, že pro to nemohou jít do bytu a podívat se po tom, opsali si údaje všech lidí co tam byli (té dotyčné, její kamarádky a nějakého dalšího kluka, který tam přišel po mém odchodu) a následně mi policie řekla, že s tím nic nenadělá, že nemá jak...
Několik dní jsem se snažil s tou holkou komunikovat, aby mi vrátila POUZE onu věc, ke které mám citový vztah, bohužel neúspěšně.

když to shrnu, tak dotyčná pod různými záminkami ze mne vymámila přes 3000 Kč přivlastnila si 2000 Kč a také si nechala věc za cca 3500-4000 Kč.

bohužel "jako důkaz" mam pouze naší komunikaci po SMS, FB, skype, a záznam "výpovědi" (prý se tomu říká jinak, než výpověď) ... Na stanici policie mi řekli, že tyto věci nejsou žádné důkazy a že se na to nedá jako na důkaz dívat, ačkoliv je tam jasné její vyjádření k pár věcem. Bohužel jsem si s ní nevedl žádné doklady o tom kolik jsem ji půjčil, nebo co jsem nakoupil (jen na pár málo položek mam účty + rozvoz jídla)

Dá se toto považovat za podvod? Hraje v tom roli více lidí, tak aby to neskončilo "slovo proti slovu". Jak bych měl postupovat dále? Má vůbec cenu to řešit dále ?

Je možné změnit policejní oddělení, kde by to řešili ? K tomu mam jediný důvod - policie po výjezdu dělala určitý zápis ve kterém uvedli, že mne kontrolovali podle OP, což nedělali a dělat ani nemohli, jelikož OP nemám více jak 2 týdny! Na závěr mi byl VNUCEN papír "potvrzení o přijatém oznámení" se slovy, tím se nikdo stejně zabývat nebude.
Přijde mi to, že policie v tom oddělení se řídí systémem "to je malá částka, to řešit nebudeme"

mnohokrát děkuji za každou radu, již v minulosti jsem na to špatně doplatil, když jsme věřil, že policie ČR to vyřeší a vyřídí (kradená věc v zastavárně byla odvezena, pachatel neznámý, ačkoliv jsem přesně věděl kdo to byl, tak policie nepřišla na žádnou možnost jak to dokázat a zastavárna bez postihu)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Povedal by som, ze toto uz ani nie je naivita, ale skor blbost a ze si blby svedci aj fakt, ze v tom… poslední
fleg 24.04.2014 10:50
fleg

Povedal by som, ze toto uz ani nie je naivita, ale skor blbost a ze si blby svedci aj fakt, ze v tom pokracujes.
Verejne priznat, ze peniaze mas doma v sejfe prave v pribehu, kde ta niekto moze identifikova a prave ten niekto kto podla popisu patri medzi spodinu...co si myslis, ze byty sa dnes vykradaju na blind? Prave si poskytol dobry tip pre niekoho kto hlada vhodnu lokaciu na zatah a ani si si to neuvedomil.
Ale aby sme riesili pravne veci, takze:
- byt si nemal opustit, to, ze ma niekto zobudi a zacne vykrikovat, ze plati najomne nestaci, cele je to trosku divne, ale toto neriesme teda. Ja by som urcite nevypadol tak rychlo.
- dokazy su jasne, tvoje tvrdenie, ze pri navsetve bytu si mal u seba iste a pri odchode nie, cize sa jedna o kradex. U nas je to tak, ze ked skoda nedosahuje istu ciastku (odvijajucu sa tusim od minimalnej mzdy) ide o priestupok, cize nic moc, ked vsak uz tuto ciastku prekroci je to trestny cin a za tie sa uz chodi sediet. Zisti si, ci spadas pod priestupok alebo testny cin.
- pokial mas dojem, ze policajti sa ti nevenovali tak ako mali mozes podat staznost na inspekciu a ta ich postup presetri. Obvykle pomerne ucinne, ziadne sef a ani radovi policajti nemaju radi, ked k nim chodi inspekcia a vypytuje sa na rozne veci.
- policia do byt vstupit mohla, minimalne mali zazvonit a poziadat o vydanie tvojich veci, respektive vyjadrenie osadenstva k tvojim tvrdeniam a so suhlasom dotycneho aj vstupit do bytu. Pokial tak neurobili tak to naozaj odfkakli.

Suma sumarum moc sanci nemas, spravil si mnoho chyb, to co od teba vymamila si jej dal dobrovolne tak na to zabudni, jedinu sancu mas na tie odcudzene veci a hotovost, ale ak to bude priestupok tak sa jej defacto nic nestane. Oni tito drobni hajzlici vedia velmi dobre ako velmi ta mozu okradnut a za co by by uz mohli ist sediet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru