Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vadný elektroměr

Dobrý den, prosím o radu. Byl mi vyměněn elektroměr z důvodu odečitání. Montér co ho měnil tvrdil, že byl špatně zapojen a zapojení prováděl ČEZ. Dle montéra budu muset doplatit rozdíl vyčerpané elektriny. Kolik roků zpětně mi to mohou naúčtovat nebo jak se mohu proti tomu bránit? Proč mám platit za chybu někoho jiného? Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podívejte se na to takhle. Odebral jste nějakou elektřinu, za kterou jste nezaplatil. Pro tento příp…
centsm 10.05.2014 23:23
centsm
je to furt o tom samým, ČEZ má vždycky pravdu... Stači když poslouchám strýce, který dělá celý živo… poslední
kamzl 10.05.2014 23:34
kamzl

Podívejte se na to takhle. Odebral jste nějakou elektřinu, za kterou jste nezaplatil. Pro tento případ je jedno, na čí straně je chyba. Pokud můžete dokázat, kolik jste skutečně odebral, doplatíte do této skutečné výše. Pro případ, že nemůžete dokázat skutečný odběr (jako, že asi nemůžete), má ČEZ pomůcky pro stanovení množství, na základě dřívějších odběrů, popřípadě spotřebičů v domácnosti.
Měl jsem před lety podobný problém, ale mě se elektroměr točil, ikdyž byl vypnut jistič před ním. Neříkejte nikdo, že to není možné, dokázala to i zkušebna. ČEZ mě naúčtoval nějaký průměr, nikoliv to, co ukazoval elektroměr. Ukazovali mě i nějaké tabulky z vyhlášky podle kterých to počítají.

je to furt o tom samým, ČEZ má vždycky pravdu...

Stači když poslouchám strýce, který dělá celý život revizního technika, co je tohle za byznys, tak na to nechci radši už myslet.

Jen než se k Vám a dalším x set tisícům odběratelům dostane jediná "čistá" ampéra tak se jich po tý cestě ztratí 10x tolik.

Co chalup, chat, bytů, domů je na černo napojených na někoho někam před hodinama i za nima ani nemluvím....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru